jaktak.cz

Kam s dětmi na školní výlet?

Jste učitel nebo učitelka ve školce nebo na prvním stupni základní školy? Nastal čas začít pomalu přemýšlet nad tím, kam vyjet s dětmi na konci školního roku na výlet. Máme pro vás malý tip.

Co je potřeba

Školní výlety jsou událostmi, na které každé dítko nadšeně čeká už od začátku školního roku. Celá třída konečně opouští uzavřené třídy, dává se do pohybu a baví se činnostmi, které má nejraději. Cíl našeho dnešního tipu najdete na Vysočině, v Kamenici pod Lipou.

Krok 1

Brány zábavního parku Fábula se otevírají už s úderem osmé ranní a za nimi vás očekávají pohádkové bytosti, které vás provedou pohádkovým sklepením, bludištěm a zabaví děti pomocí her, hlavolamů, divadla a pohádek. Poté máte vy i děti čas na svačinku. Následuje prostor na volný program, který vám zábavní park Fábula umožní využít na maximum a zvolit si kratochvíli dle svého gusta.

Krok 2

Začít můžete například v půjčovně kostýmů, kde se každý žáček může stát svou oblíbenou pohádkovou postavičkou. Pokud někdo rád rozvíjí schopnosti svých mozkových závitů, může vyzkoušet panely s hlavolamy nebo obří společenské hry, šachy či “člověče, nezlob se”. Ti z vás, kteří raději tvoří, mohou navštívit zdejší dílničky a vyrobit si kuši nebo vějíř.

Pro milovníky přírody je tu Fábulův zvěřinec s králíky, kozami, ovečkami a prasátky. Pro dobrodruhy zase úniková hra a pro klidnější hračičky interaktivní svět panenek.

Náš tip pro milovníky čtení a šachů – hledáte inspiraci na váš příští šachový turnaj? Pomůže vám šachová literatura, kde najdete nové tipy a triky, jak porazit svého soupeře.

Krok 3

Až i těm nejmenším začne kručet v břiše, kuchaři už stojí v pozoru ve zdejším bistru, kde svým strávníkům připraví oblíbená dětská jídla, jako je pizza, párek v rohlíku, palačinky, ale také laskominy, nanuky a teplé i studené nápoje. Pro opravdu velké jedlíky je připraven Hostinec u Loupežníka Bambitky, kde si v rámci samoobslužného bufetu jeho návštěvníci mohou naložit guláš, halušky nebo třeba grilovaná kuřecí křídla.

Vstupné pro jednoho žáčka je 135 Kč. Pedagog (jeden na 10 dětí) je doprovází zdarma. Programu se s vaší třídou může zdarma účastnit také váš pan řidič autobusu. Ideální samozřejmě je domluvit se předem a zarezervovat si program. Zábavný park Fábula doporučují jak děti, tak učitelé.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/kam-s-detmi-na-skolni-vylet.html