jaktak.cz

Jak pečovat o pleť, aby byla neustále krásná a svěží?

Pokud pokožce nedopřejete správnou péči, začne se ztrácet pružnost, krása, ale i mladistvý vzhled. Odličování a čištění pleti však nestačí, je nezbytné používat ještě i správné přípravky, které pokožce dodají potřebné živiny. V kosmetické výbavě by vám tak neměly chybět přípravky jako peeling, pleťová maska, sérum a krém. Jak by každodenní péče měla vypadat? Jak postupovat?

Krok 1

Velice důležitý a zásadní krok je odličování a čištění, což byste měli provádět ráno a večer. Jedině tak totiž dokáže pokožka absorbovat živiny. Pokud byste navíc tento krok vynechali, brzy by se vám totiž mohly objevit ucpané póry, které jsou nevzhledné. Dávejte si pozor na to, že odličovací přípravek by měl odpovídat vašemu typu pleti, protože je rozdíl, jestli ji máte suchou, mastnou, nebo smíšenou. Jak pečovat o pleť? Co si ještě dále pořídit kromě odličovací vody?

Krok 2

Sice se peeling a pleťová maska nepoužívají každý den, ovšem alespoň jednou za týden byste tento krok měli zařadit do své rutiny. Pomocí peelingu se zbavíte odumřelých kožních buněk, podpoříte tím prokrvení pokožky a také její regeneraci. Po peelingu naneste masku s dostatečnou výživou, ta zajistí mimo jiné i hydrataci.

Krok 3

V dalším kroku péče o pleť nanesete krém. Ještě před ním aplikujte sérum s jemnou a lehkou konzistencí, jež pronikne hluboko do pokožky. Zakoupit se dají séra na rozšířené póry, s kyselinou hyaluronovou i liftingové sérum. Závěrečný bod je pleťový krém, u něhož se zase rozhodujete podle toho, jakou máte pleť. Potřebujete něco na citlivou pokožku, nebo už něco proti vráskám?

V poslední době se do popředí prodrala korejská péče o pleť. U korejské kosmetiky si uživatelky pochvalují skutečnost, že obsahuje přírodní, často až kuriózní suroviny. Šnečí extrakt, hadí jed, ale i včelí jed. Dbejte na to, abyste na svou pokožku nanášeli kvalitní přípravky, protože jedině tak se neobjeví nevzhledné pupínky a další nedokonalosti.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pecovat-o-plet-aby-byla-neustale-krasna-svezi.html