jaktak.cz

Jak najít kvalitní dětské oblečení a doplňky?

Nakoupit vše, co děti potřebují, dá někdy pořádně zabrat. O to více, pokud hledáte kvalitní dětské oblečení, boty a doplňky. Na trhu bohužel najdete mnoho zboží, které se po několika praních vytahá nebo začne ztrácet barvu. V následujícím článku vám proto poradíme, jak vybírat, aby se vaše děti v oblečení cítili vždy příjemně a dlouho jim vydrželo.

Krok 1

Základním kritériem při nákupu oblečení pro děti by měla být kvalita materiálu. V nekvalitních materiálech, které nedostatečně sají pot nebo dráždí pokožku, se dítě bude cítit nepohodlně.

Při nákupu proto zkontrolujte, z čeho jsou vybrané kousky ušité. Pokud nakupujete pro děti, vyhledávejte čistě přírodní materiály, jakými jsou například bavlna, biobavlna nebo bambus. Tyto materiály jsou vzdušné, lehké a dobře absorbují vlhkost. Kromě toho jsou na dotek příjemné a dobře se přizpůsobují okolní teplotě - v zimě budou příjemně zahřívat a v létě chladit. Přírodní materiály jsou navíc pevné a odolné, takže vydrží každodenní námahu při všech aktivitách. Důležitá je také kvalita šití. Stehy by měly být pevné a hladké, aby dítě neškrábaly.

Nákupu oblečení ze syntetických materiálů se raději vyhněte. Pokožka v nich dostatečně nedýchá a dítě se může nadměrně potit. Hrozí tak podráždění pokožky a vznik potniček. Pokud má dítě citlivou pokožku, může dokonce dojít i k alergické reakci.

Krok 2

Pokud si nejste jistá, kde nakupovat, vybírejte v ověřených obchodech, které prodávají zboží od ověřených výrobců. Za kvalitu se platí, v tomto případě je však lepší zaplatit více, aby oblečení splňovalo všechny potřebné kritéria. Při nákupu však můžete jednoduše ušetřit. Kvalitní oblečení, obuv, doplňky a potřeby pro děti nakoupíte levněji, pokud využijete Deichmann slevový kód a potěšit vás může i Zalando sleva. Se slevovým kódem získáte slevu na vybrané produkty nebo i na celý nákup.

Krok 3

Důležitým kritériem výběru je také pohodlí. Oblečení by proto mělo mít vhodný střih. Ponožky, které při nošení tahají, boty, které tlačí na kotník nebo tričko, které nejde provléct přes hlavu, děti nebudou chtít nosit. Střih oděvů by měl poskytovat dítěti potřebnou volnost při každé hře. Důležité je také tvarování obuvi. Měla by být dostatečně pohodlná a pevná zároveň.

Krok 4

Pokud kupujete oblečení a obuv pro děti, které se již umí samy oblékat, způsob zapínání bude velmi důležitým kritériem. Hustě našité knoflíky na svetříku mohou oblékání prodloužit io desítky minut. Pro děti předškolního věku je proto vhodné zejména zapínání na zip nebo kousky, které se oblékají přes hlavu. I když je důležité naučit se zavazovat tkaničky, do školky vybírejte raději obuv se suchým zipem.

Krok 5

Vhodným výběrem barev získáte i z několika kousků oblečení několik kombinací. Vytvoříte tak několik outfitů, které budou esteticky velmi pěkně působit. Při nákupu proto myslete i na to, jaké oblečení už dítě má a vybírejte takové kousky, které k němu barevně zápasit. Děti navíc oblibě nejen pestrost, ale i různé obrázkové aplikace s jejich hrdiny. Můžete je tak potěšit například tričkem s motivem z jejich oblíbené pohádky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-najit-kvalitni-detske-obleceni-doplnky.html