jaktak.cz

Jak vybrat zásnubní prsten: podrobný návod krok za krokem

Chystáte se požádat svou milovanou o ruku? Při plánování jste ale možná zjistili, že vlastně nevíte, jak začít nebo dokonce jak vůbec na to. Nemáte se za co stydět. Žádost o ruku není radno podceňovat, každá žena na tento okamžik úpěnlivě čeká a znamená pro ni víc, než dost. Poradíme vám krok za krokem, jak vybrat zásnubní prsten tak, abyste se dočkali vytouženého “ANO”.

Krok 1

Milí pánové, než se vůbec pustíte na cestu do klenotnictví za účelem vybrat ten nejoslnivější zásnubní prsten, musíte vědět správnou velikost. Tipů, jak zjistit správnou velikost prsteníčku vaší milé je hned několik. Nejjistějším způsobem je podívat se do její šperkovnice, jestli tam náhodou nějaký prstýnek neukrývá. Pokud tomu tak není, můžete jí zkusit změřit prsteníček ve spánku. Pokud ale nejste fanouškem adrenalinu, můžete se zkusit zeptat rodiny a blízkých přátel.

Netrefili jste velikost? Žádná katastrofa, svět se asi nezboří. A pokud jste koupili prstýnek u BISAKU, tím spíš se nezboří. V tomto klenotnictví totiž nabízí úpravu velikosti zdarma.

Krok 2

Už víte velikost? Gratulujeme! Ale ještě se do prodejny zásnubních prstenů nehrňte. Muži obecně mívají trochu skromnější smysl pro detail, proto vám může připadat, že všechny zásnubní prsteny vypadají dobře a jsou pěkné. Ženy ale vnímají detaily trochu jinak, proto je důležité ujistit se v tom, jaký máš váš žena styl. Podle toho poté můžete vybírat prstýnek.

Možná byste se divili, kolik stylů v klenotnictví existuje. Nahlédněte do ženina šatníku - tady se ukrývá ono tajemství jejího vkusu. Převládají zde především jednobarevné kousky v neutrálních odstínech, které spolu navíc všechny ladí? Máte doma ženu minimalistku. Tu rozhodně “přeplácané” typy prstenů nepotěší. Zvolte spíše jednoduché linie s drobným kamínkem.

Je šperkovnice vaší partnerky víc než plná třpytivých doplňků a její šatník hraje všemi barvami duhy? Vaše žena má ráda lesk a pozornost, přesně takový by měl být i její zásnubní prsten. Vsaďte na barevné odstíny zlata a bohaté osazení lesklými kameny.

Má vaše partnerka ráda odstíny růžové a její outfit je většinou jemný, střídmý a hezky ženský? Jsou v její šperkovnici i perly? Pak se zaměřte na prsteny ve stylu vintage, podstatu tohoto stylu skvěle vystihují zásnubní prsteny z růžového zlata.

 

Krok 3

Určitě jste slyšeli o pravidlu, že zásnubní prsten by měl stát trojnásobek vašeho měsíčního platu. Nebojte se, uklidníme vás, není tomu tak. Kořeny tohoto tvrzení pochází z velmi dobře promyšlené marketingové strategie jedné nejmenované společnosti. Ta pomyslně odstartovala trend v utrácení v řádech měsíčního platu.

Cena prstenu záleží především na materiálu a osazení. K nejdražším materiálům patří platina. Ta je perfektně tvrdá a svůj zářivý lesk si drží dlouhá léta. Výborně se doplňuje s diamanty. Zásnubní prsteny z platiny patří opravdu k těm nejkvalitnějším. Nejpoužívanějším materiálem je stále zlato. To už můžete v dnešní době vídat v mnoha barevných odstínech. Svou barvu zlato získává příměsí jiného kovu (měď, platina, nikl apod.). Zásnubní prsteny ze zlata můžete tak vaší partnerce dopřát v růžové, bílé, červené nebo klasické žluté verzi. Rozhodujícím prvkem bývá osazení prstenu - brilianty, diamanty a zirkony mají rozdílnou cenu. Záleží také na počtu kamenů.

Pokud si ani tak nejste s výběrem zásnubního prstenu jisti, můžete jít vybírat společně s nevěstou. Nic špatného na tom není, v dnešní době už je to běžné. Zejména pokud chcete do prstenu investovat nemalé peníze, je  opravdu důležité, aby ženě padl, a aby se jí líbil. Bude ho pravděpodobně nosit celý život. V tomto případě ale přijdete o moment překvapení, který je možná tou nejvíc kouzelnou částí samotné  žádosti o ruku. 

V prodejnách klenotnictví BISAKU vám rádi s výběrem toho ideálního zásnubního prstenu pomůžeme. Vybrat si můžete z několika modelů, které je možné na míru upravit dle vašeho přání a preferencí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-zasnubni-prsten-podrobny-navod-krok-za-krokem.html