jaktak.cz

Jak udělat kakaovo-avokádový krém (pěnu)

Jak udělat kakaovo-avokádový krém (pěnu) | recept na domácí čokoládovou pěnu, která chutná jako nutella. Naprosto bezkonkurenční krémový, jemně nadýchaný dezert, který chutí připomíná hříšnou Nutellu, si můžete s klidným svědomím dopřát i po obědě jako sladkou tečku. Vážně, věřte mi. Navíc ho vykouzlíte doslova za pár minut. Bohužel za pár minut se po něm i zapráší, jak je báječný. To mi věřte také!

Co je potřeba

Uvedené množství je cca na 4 porce

  • 2 velká zralá avokáda
  • 50 g tmavého kakaa
  • 3–4 lžíce medu
  • 2–3 lžíce rumu

Krok 1

Avokáda rozpulte, vyndejte pecku, dužinu lžičkou vydlabejte a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Rozmixováním dodáte avokádu určitou vzdušnost, lehkost, která je základem konzistence dezertu.

Krok 2

K připravenému avokádu přidejte tmavé kakao a vidličkou prošlehejte.

Krok 3

Následně přidejte med a rum a opět vidličkou zamíchejte.

Krok 4

Takto připravený dezert vložte nejméně na 1 hodinu před podáváním do lednice, pak už jen naservírujte do skleniček či dezertních misek a ozdobte kouskem samotného avokáda, jahody či jiného ovoce.

Pokud vynecháte rum, je kakaovo-avokádový krém úžasnou zdravou variantou na dětskou párty. Můžete ho podávat i samostatně v misce, ovoce vložit do druhé misky a děti si budou moci do domácí "Nuttely" ovoce namáčet.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-kakaovo-avokadovy-krem-penu.html