jaktak.cz

Jak podpořit růst vlasů?

Máte řídký vlasový porost, nebo toužíte po bohatých dlouhých vlasech a ony ne a ne narůst? Zkuste osvědčené babské rady i přípravky, které jsou zaměřené na podporu růstu. Některá z metod určitě zafunguje i vám.

Vlasy rostou stále, denně narostou o 0,3 až 0,4 mm, což dělá zhruba jeden cm měsíčně. V mládí mohou růst i rychleji, ve stáří naopak pomaleji. Existují však způsoby, jak růst podpořit.

Krok 1

Aby vlasy rostly, potřebují patřičnou výživu, respektive vitaminy, antioxidanty, minerály, aminokyseliny a stopové prvky. Důležité jsou především omega 3 nenasycené mastné kyseliny (získáte je například z lněných semínek či rybího oleje), selen, železo, zinek a vitaminy A, D, E, K, C. V lékárnách či obchodech s doplňky stravy najdete přímo přípravky určené na růst vlasů, které obsahují komplex minerálů a vitaminů.

Krok 2

Vlasy se z velké části skládají z proteinu, takže ho potřebujete přijímat dostatečné množství. Konzumujte tedy maso, vajíčka, sójové produkty, fazole a ořechy. Tělo si pak dokáže produkovat keratin, jenž je stavebním prvkem vlasů.

Krok 3

Masáž vlasové pokožky rozproudí krevní oběh, takže se k vlasovým folikulům dostanou živiny. Abyste pozorovali nějaký efekt, je vhodné masáž provádět denně před spaním zhruba jednu až tři minuty. Můžete využít i některý speciální masážní přípravek.

Krok 4

Šampon je vždy třeba vybírat dle složení a také podle toho, k čemu má být určen. Účinek šamponu na lupy, na barvené vlasy nebo právě na růst vlasů se totiž liší. Šampon na růst vlasů může být dražší, ale určitě to s ním nevzdávejte po jedné lahvičce. Pro dosažení výsledků je třeba ho používat dlouhodobě. Zvolte si tedy nějakou značku a dejte jí dlouhodobější šanci. Střídání několika produktů pro růst vlasů vašim vlasům neprospěje.

Krok 5

Tato rada nevede úplně k rychlejšímu růstu, nicméně pomáhá vlasům působit plnějším dojmem. Navíc je vyživuje, brání třepením, vy je nebudete muset tak často stříhat, a tím pádem rychleji narostou. Jde o správnou péči. Nemusíte vlasům třikrát týdně dopřávat masku, ale určitě si pořiďte kondicionér. Aplikujte ho opravdu po každém mytí. Věděli jste, že šampon vlas otevře, aby ho mohl vyčistit, a je to právě kondicionér, kdo ho zase uzavře? Po použití kondicionéru je tedy vlas také hladší.

Krok 6

Jde-li vám o dlouhé vlasy, choďte pravidelně ke kadeřnici. Každých 6-8 týdnů by vám měla zastřihnout konečky zhruba o půl centimetru. Tyto konečky totiž vlasy zbytečně zatěžují a brání jim v růstu.

Krok 7

Vlasům škodí častá tepelná úprava (žehlení, kulmování, fénování), barvení, česání za mokra, používání nešetrných přípravků. Vyhýbejte se zejména šamponům obsahujícím sulfáty, silikony a parabeny, ty vlasy zbytečně zatěžují.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-podporit-rust-vlasu.html