jaktak.cz

Jak převážet oblečení bezpečně?

Někdo si cestování užívá, jiný by ho nejradši celé prospal a vzbudil se až v cílové destinaci. Jestliže nevlastníte soukromý tryskáč, vlak nebo dodávku, musíte se vždy snažit si do kufru zabalit jen to nejnutnější. Co ale dělat v případech, kdy oblečení nemůžete jen tak poskládat a hodit do zavazadla?

Pravděpodobně nejvíce záleží na tom, jaké je roční období nebo v jaké souvislosti cestuje. Pokud cestujete na dovolenou, nemá smysl nějak výrazně řešit to, že se vám oblečení zmačká. Klasická trička, kalhoty nebo svetry se dají hezky a prakticky složit tak, aby se předešlo jejich pokrčení.

Náš tip:

Chcete, aby vaše trička byla po vytažení z kufru jako ze škatulky? Nepokládejte je do zavazadla v klasickém obdélníkovém tvaru. Raději je smotejte do ruličky a naskládejte je na dno kufru vedle sebe. Pokrčí se vám úplně minimálne nebo vůbec.

Někde vám ale ruličky nebo jiné tipy a triky z internetu stačit nebudou. Tady přichází na scénu vaky na oblečení. Ty propracovanější mají otvor na ramínko, takže si je můžete pověsit. Pokud se vám nebude chtít vak držet celou dobu v ruce, můžete ho přeložit na půl a položit na kufr.

Vaky na oblečení z netkané textilie chrání nejen před zmačkáním, ale také před prachem, nečistotami, okolními vlivy (déšť, vítr apod.) a také před drobným poškozením. Díky tomu, že je textilie prodyšná, oděvy mohou dýchat a nevstřebávat pachy jako je tomu u některých umělých materiálů.

Krok 1

Cestuje na firemní schůzku, ples nebo svatbu? Vak na oblečení rozhodně potřebuje váš:

  • Oblek, sako,
  • šaty,
  • kostýmek,
  • svatební šaty,
  • košile.

Krok 2

Stejně jako nemáte rádi balení, vybalování je na tom s oblibou dost podobně. Možná ještě hůř. V každém případě ale platí jasné pravidlo ─ co nejdříve vše vybalit a pověsit na ramínko. Třeba že vám to bude připadat jako zbytečné, gravitace dokáže udělat svoje.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-prevazet-obleceni-bezpecne.html