jaktak.cz

Jak připravit opilcovy mističky | recept na vánoční dezert

Jak připravit opilcovy mističky | recept na vánoční dezert. Přímo luxusní dezert pro dospělé, který je k vánočnímu hodování doslova jako dělaný. Kombinace čokolády, oříšků, kakaa, smetany a rumu k Vánocům jednoduše patří, ať už v cukroví či v podobě dezertu. Navíc tímto dezertem získáte zmiňovanou kombinaci daleko rychleji a snáze než při tvoření cukroví.

Co je potřeba

Uvedené množství je přibližně 4–6 porcí.

  • 200 g hořké čokolády
  • 70 g mletých oříšků (libovolných)
  • 1 lžíce tmavého kakaa
  • 5 lžic rumu
  • 120 ml smetany ke šlehání

Krok 1

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.

Krok 2

Do rozpuštěné čokolády přidejte mleté oříšky, kakao, rum, smetanu a promíchejte. Směs ještě pár minut (2–3 minuty) promíchávejte ve vodní lázni a pak ji nechejte chvilku vychladnout.

Krok 3

Dezert servírujte v malých mističkách posypaný mletými oříšky.

Tipy

Hořkou čokoládu můžete zkombinovat dle chuti i s čokoládou na vaření, nebo kouskem mléčné čokolády. Dle své chuti můžete samozřejmě regulovat i množství rumu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-opilcovy-misticky-recept-na-vanocni-dezert.html