jaktak.cz

Jak udělat dip s jarní cibulkou | recept na domácí dip

Jak udělat dip s jarní cibulkou | recept na domácí dip. Silvestrovská párty, grilovací párty, oslava, jen tak mls k televizi. Tam všude zapůsobí rychlý a snadný dip připravený z pár základních surovin. Díky jemně štiplavé jarní cibulce je dip chuťově výraznější, což ocení i mužská část osazenstva, která je vůči podobným „máčedlům“ dost skeptická.

Co je potřeba

  • 150 g žervé typu Lučina
  • 100 g tatarské omáčky
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 4 stonky jarní cibulky (i více, dle chuti)

Krok 1

V misce dohladka vymíchejte tatarku, žervé, a jogurt.

Krok 2

Přidejte petrželku a nakrájené zelené části jarní cibulky (nemusí být zcela najemno). Promíchejte.

Krok 3

Naservírujte do menší misky a podávejte se zeleninou, slanou tyčinkou, keksem či rozpečenou bagetou. Dip neváhejte podávat i ke grilovanému masu, je to dokonalá kombinace.

Pokud nechcete příliš hřešit, připravte si zdravější variantu a místo tatarky použijte zakysanou smetanu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-dip-s-jarni-cibulkou-recept-na-domaci-dip.html