jaktak.cz

Jak připravit obložené mísy (šunková, sýrová, mozzarelová) | tipy na servírování

Jak připravit obložené mísy (šunková, sýrová, mozzarelová) | tipy na servírování pohoštění nejen pro slavnostní příležitosti. Silvestr, narozeniny, různá výročí či jen rodinná setkání se nesou v duchu, co nachystat za pohoštění, aby všeho bylo dost, každý si pochutnal a zároveň, aby to hezky vypadalo. Nabízíme článek obsahující recepty a tipy pro servírování pohoštění.

Šunkový talíř je bezesporu menší zátěží pro trávení než kaloricky vydatnější sýrovýJ  Navíc pokud zvolíte šunku s vyšším obsahem masa, a menším podílem soli, máte téměř „zdravé“ mlsání, které při oslavách a rautech rozhodně neuškodí.

Množství surovin se odvíjí dle počtu strávníků.

Suroviny:

Krok 1

Vámi zvolený měkký salám složte, jednoduše ledabyle přehněte plátky na menší kousky či zarolujte a střídavě, těsně k sobě skládejte na talíř.

Krok 2

Na závěr vsuňte pro oživení barev nakrájenou kyselou okurku a lístky salátu.

Sýry a navíc sýry takových druhů. A jen málo lidí jimi pohrdne. Vyberte ty, které nejvíce chutnají Vám, rodině, oslavencům a vytvořte sýrový talíř plný chutí a vůní.

Množství surovin se odvíjí dle počtu strávníků.

Suroviny:

Krok 3

Vámi zvolené sýry upravte dle potřeby a střídavě, těsně k sobě, i přes sebe, skládejte na talíř.

Krok 4

Na závěr přidejte pro oživení nakrájenou kyselou okurku a lístky salátu.

Sýry nakrájené na hranolky a klínky vsuňte do talíře mezi posledními – „zapasujete“ je kamkoliv. Sýry nakrájené na klínky jsou převážně měkké a potřebují opatrnější zacházení.

Máte rádi mozzarellu? Úžasný, lehce stravitelný, dietní sýr z Itálie, který je chuťově neutrální, tudíž se „přizpůsobí“ jakémukoliv ochucení? Pokud ano, rozhodně nejste sami a věřte, že při oslavách a posezeních bude mizet před očima. Takže rychle do toho.

Množství surovin se odvíjí dle počtu strávníků.

Suroviny:

Krok 5

Mozzarellu natrhejte na různě velké kousky (natrhaná vypadá lépe než úhledně nakrájená) a poházejte je do hlubokého talíře.

Krok 6

Cherry rajčata a lístky salátu podle velikosti buď přepulte či nechte celé a vsuňte mezi Mozzarellu.

Krok 7

Na závěr dochuťte kořením a pokapejte olivovým olejem.

Koření je samozřejmě lepší použít čerstvé – jak chuťově, tak pro oko, takže pokud máte, neváhejte. Rovněž i pepř je lepší namletý z mlýnku, a to ne zcela najemno.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-oblozene-misy-sunkova-syrova-mozzarelova-tipy-na-servirovani.html