jaktak.cz

Jak vybrat peněženku

Pokud vás čeká výběr nové peněženky, ať už pro sebe nebo pro někoho blízkého, poradíme vám, jak na to. Určitě je třeba postupovat jinak u muže a jinak u ženy. Každý z nich totiž od peněženky očekává něco jiného. Protože má peněženka každodenní využití, stala se právem součástí módy a krásným reprezentativním doplňkem.

Hlavními faktory, které rozhodují při výběru dámské peněženky jsou barva a velikost. Musí být přece hezká a dobře kombinovatelná s ostatními doplňky, a ještě se do ní musí vejít všechny nezbytnosti jako kreditní a věrnostní karty, hotovost, doklady a účtenky. Zároveň se musí vejít do kabelky. Někdy je proto praktičtější mít rovnou dvě peněženky. Velkou, která pojme vše potřebné a malou, která se vejde i do plesového psaníčka. Malou peněženku snadno nahradí i kompaktní pouzdro na karty Secrid.

Krok 1

Peněženka by měla ženu reprezentovat, proto by měl být materiál kvalitní. Textil se rychle špiní a odírá, umělá kůže a koženka se zase olupuje. Chcete-li vsadit na jistotu, vybírejte peněženky z pravé kůže. Dámská kožená peněženka má vysokou odolnost a dlouhou životnost. Kůže ji činí doslova nezničitelnou. I ve kvalitě kůže existují rozdíly, proto hledejte peněženku z lícové (full grain) kůže.

Krok 2

Ženy si na barvu své peněženky opravdu potrpí. Pokud vybíráte peněženku jako dárek, zvolte její oblíbenou barvu. Napoví vám třeba barva kabelky nebo oblíbené oblečení. Velmi populární jsou výrazné a extravagantní barvy, které umí upoutat pozornost. Konzervativnější ženy zase sází na tradiční barvy, mezi které patří černá a hnědá.

Krok 3

Při výběru dámské peněženky se zaměřte i na její velikost. Nejlepší je pořídit peněženku v obdobné velikosti, jako je současná peněženka. Pokud si nejste jistí, zaměřte na středně velké peněženky, s dostatečným množstvím přihrádek a kapsiček, aby se do nich vešly i karty, doklady, bankovky a mince. Velké dámské peněženky ale jednoznačně vedou. Řada žen na velké peněženky prostě nedá dopustit. Mají rády vše pohromadě.

Jedním z nejvýznamnějších doplňků pro muže je pánská peněženka. Vyjadřuje o muži mnohem víc, než by sám chtěl. Dokáže prozradit sociální status, charakter i míru sebevědomí. Vybíráte tedy důležitou součást charakterizující jeho osobnost. Při výběru peněženky u mužů obvykle rozhoduje nadčasový vzhled a kvalita.

Krok 4

Muži milují kvalitní zpracování. Kvalita je pro ně známkou jejich vlastní úspěšnosti. Volte proto z prvotřídních materiálů, nejlépe z pravé kůže. Držte se neutrálních barev, vybíráte totiž doplněk, který s nimi bude neustále při neformálních i vysoce formálních událostech. Nejvíce žádané jsou pánské kožené peněženkyneutrálních odstínech, mezi kterými dominují černá, hnědá, tmavě modrá a šedá. Muži si oblíbili peněženky s barevným vnitřkem nebo s kontrastním prošíváním. Peněženka může být sportovní či elegantní. Styl přizpůsobte podle typu muže.

Krok 5

Při výběru pánské peněženky pamatujte na to, k čemu peněženka slouží. Menší a účelně organizované peněženky se vejdou i do kapsy a zároveň se do nich vejde vše potřebné. Praktické zapínání na druk zajišťuje, že se peněženka nebude otvírat, když bude naplněná. Pokud muž často platí kartou, určitě ho místo peněženky zaujme inovativní pouzdro na karty.

Krok 6

Většina mužů klade při výběru doplňků na první místo funkčnost. Ideální pánská peněženka by proto měla mít dostatek místa na hotovost, doklady a platební karty. Pokud hledáte takový model, vsaďte na dvoukřídlou peněženku. Pro ženy by byla asi malá, pro muže však představuje to nejpraktičtější řešení. Pokud budoucí majitel peněženky potřebuje více přihrádek, existuje i trojkřídlý model.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-penezenku.html