jaktak.cz

Dovolena 2021: kam vyrazit za teplem?

Ne všechny oblíbené destinace utlumily svůj cestovní ruch. Zatímco některé země vás pustí přes hranice s podmínkou následné čtrnáctidenní karantény, jiné od turistů vyžadují jen negativní test. Přečtěte si, kam lze vycestovat téměř bez komplikací a kde si užijete zaslouženou dovolenou naplno.

Jihoasijské destinace jako oblíbené Thajsko, Bali nebo Srí Lanka se v důsledku koronavirové pandemie uzavřely světu a kvůli nebezpečné jihoafrické mutaci mají cestovatelé utrum i s populárním Zanzibarem. Pořád ale existuje řada zemí, které vítají turisty s otevřenou náručí. S kvalitním cestovním pojištěním se navíc nemáte čeho bát.

Krok 1

Egypt láká na exotickou dovolenou spojenou s poznáváním bohaté kultury. K jeho návštěvě navíc před hlavní letní sezonou nepotřebujete statisíce. Počkejte si na ten pravý last minute a užijte si dovolenou all inclusive jen za 10 000 Kč.

Do oblíbených egyptských letovisek se snadno dostanete s negativním výsledkem PCR testu ne starším než 72 hodin. Karanténa vás nečeká.

Krok 2

Spojené arabské emiráty byly nuceny po loňském rozvolňování opět zpřísnit protipandemická opatření. Dubaj ale stále pouští na své území cestující, kteří se prokážou negativním výsledkem PCR testu.

Zmíněné velkoměsto nabízí perfektní útočiště před současnou situací. Rouškám se tam sice nevyhnete, ale užijete si otevřené restaurace, obchody, zábavní centra a ulice plné života.

Krok 3

Exotické Kapverdské ostrovy máte téměř na dosah ruky. Dělí vás od nich jen negativní výsledek testu na koronavirus ne starší než 72 hodin. Test můžete podstoupit i po příletu na kapverdském letišti.

Země při západním břehu Afriky každoročně láká davy turistů na ostrov Boa Vista. Ten ukrývá nádhernou pláž Praia de Santa Mónica, která se pravidelně umisťuje na horních příčkách žebříčku top světových pláží.

Už se vidíte pod slunečníkem s koktejlem v ruce? Nenechte si zaslouženou dovolenou ničím zkazit. Sjednejte si kvalitní cestovní pojištění a dopřejte si odpočinek bez starostí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/dovolena-2021-kam-vyrazit-za-teplem.html