jaktak.cz

Čím překvapit maminku na den matek?

Druhá květnová neděle u nás tradičně patří maminkám. Moderní podoba tohoto svátku se na počátku 20. století vyvinula z nápadu uctít památku bojovnice za práva matek Ann Reeves Jarvis, se kterým přišla její dcera. V USA se oficiálně slavil tento celonárodní svátek poprvé v roce 1914, k nám se dostal o něco později. Bylo to především díky Alici Masarykové. I když mámy určitě potěší už jenom to, že si na ně vzpomenete, budou jistě štěstím bez sebe, když pro ně ještě budete mít i krásné překvapení.

Každý může za ideální dárek ke Dni matek považovat něco jiného a samozřejmě záleží na osobních preferencích, ale krásný šperk pravděpodobně nadchne každou ženu. Jeho výhodou oproti čokoládě či květině je fakt, že jde o takový dárek pro maminku, který ji bude doprovázet po dlouhá léta. A jaké šperky se u této příležitosti nabízí?

Krok 1

Po láskyplném motivu tento svátek přímo volá. Mezi šperky se srdcem najdete spoustu různých stylů a designů a dobře tak můžete vybrat právě takový, který bude jako stvořený pro vámi obdarovanou maminku. Šperkařský ateliér KLENOTA nabízí kromě oblíbených náušnic a náhrdelníků se srdíčkem také náramky nebo prsteny s tímto motivem.

Krok 2

Pokud má žena ráda klasiku, mohly by ji oslovit klenoty s ozdobami z moří a řek. A nemusíte se bát, že by se takové šperky daly nosit jen na výjimečné události. Takové perlové náušnice jsou i jemným a nadčasovým doplňkem třeba k jednoduchému outfitu do práce, který pozvednou na vyšší úroveň.

Krok 3

Šperky z růžového zlata jsou trendy a lichotí jak dámám s olivovou pletí a hnědými vlasy, tak světlým blondýnkám. Současně mají skvělé vlastnosti a působí trošku netradičně. Proto by se mohly líbit maminkám, které příliš nesplývají s davem a vždy si jdou svou vlastní cestou.

Krok 4

Barevné drahé kameny jsou další možností pro dámy, které touží po něčem výjimečném. Můžete je vybírat podle barevného typu, barvy očí nebo existují také takzvané „birthstones“, tedy kameny podle měsíce narození. Třeba modré safíry se tak budou hodit k modroočkám studeného typu nebo pro ty maminky, které se narodily v září. Šperk s morganitem něžně růžové barvy ocení romantické duše a půvab žen teplého typu pomohou vyzdvihnout české vltavíny.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/cim-prekvapit-maminku-na-den-matek.html