jaktak.cz

Jak naložit s naspořenými penězi? Investujte je do zlata!

Rádi byste zhodnotili své prostředky, ale jste zmateni z množství nabízených bankovních produktů? Co kdybyste to zkusili jinak? Banky sice nabízí investiční služby s vysokým výnosem ovšem zároveň také s jistým rizikem. Spořicí účty vám zase peníze uschovají, ale ve většině případů jsou úročeny příliš nízkým úrokem. Spolehlivou alternativou je tak investování do zlata. Tento způsob zhodnocení finančních prostředků přináší výhody, které vám nedokáže poskytnout sebelepší bankovní produkt. Pojďte si přečíst, o čem je řeč.

Investiční zlato je v dnešní době dostupné pro kohokoliv, kdo má k dispozici volné prostředky, jež neplánuje v následujících několika letech použít. Pokud disponujete několika sty tisíc korun, které byste rádi uložili a zhodnotili, pak jsou pro vás ideální variantou zlaté investiční mince. Ty mohou nabývat různých rozměrů a hmotnosti. Také ryzost se může u různých kousků lišit. Od těchto tří parametrů se pak odvíjí jejich nákupní cena. Díky různorodosti nabízených mincí je tak možné investovat do zlata, aniž byste museli mít na kontě miliony a v garáži mercedes.

Zlato samo o sobě je tisíce let respektovaná a žádaná komodita. Na rozdíl od všech světových platidel neztrácí v čase svou hodnotu, nepodléhá totiž inflaci. To je hlavním důvodem, proč je vyhledávaným artiklem mnoha investorů. Je zde ale ještě další podstatný benefit, a sice že investičních zlatých slitků se netýká DPH a u fyzických osob ani daň z příjmu. Osvobození od daní se však řídí podmínkami stanovenými v Zákoně o dani z přidané hodnoty. Pokud jste se tedy rozhodli uložit své peníze do zlata, pak je potřeba se nejprve s těmito požadavky seznámit.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-nalozit-s-nasporenymi-penezi-investujte-je-do-zlata.html