jaktak.cz

Péče o pleť podle jejího typu: jak zazářit v každé situaci?

Suchá, mastná, normální nebo smíšená. Každý typ pleti vyžaduje individuální péči a dnes vám poradíme, jak na to.

Kosmetika by měla řešit aktuální stav pleti a pečující přípravky je třeba volit podle typu pleti, který máte. Každý z těchto typů má své vlastnosti a vyžaduje péči určenou právě pro něj. Obecně ale platí, že péče o pleť má 3 základní etapy: čištění, tonizaci a hydrataci. Ty by se měly opakovat ráno a večer.

Krok 1

Normální pleť je optimálně vyvážená pleť. Samotná péče o tento typ pleti je velmi snadná, nejsou potřeba speciální přípravky pečující kosmetiky. Platí základní pravidlo péče o pleť: čištění – tonizace – hydratace. Pravidelně dvakrát denně očišťuje pleť. Poté aplikujte tonikum, které pleť osvěží, a nakonec naneste denní krém. Ten pleť chrání, vyživuje a hydratuje. Dvakrát týdně aplikujte pleťovou masku a vaše pleť bude vypadat dokonale.

Krok 2

Mastná pleť má viditelně rozšířené póry, které vylučují velké množství kožního mazu. Pleť má nepříjemný mastný lesk, je méně citlivá na vnější faktory. Vyžaduje důkladné a pravidelné čištění, protože je náchylná k tvorbě akné. Základem péče o tento typ pleti je důkladné, ale jemné čištění, zvlhčení a pravidelné kosmetické peelingy. Každý večer pečlivě odličujte pleť. Ráno a večer používejte čisticí gely, které odstraní přebytečný kožní maz, nečistoty a bakterie nahromaděné během dne. Nepoužívejte kosmetiku s obsahem alkoholu a mýdlo.

Krok 3

Suchá pleť má sklony k zarudnutí a tvorbě předčasných vrásek. Často vzniká nepříjemný pocit stahování či pnutí. Nejdůležitější část v péči o tento typ pleti je hydratace a výživa. Měly byste se vyhnout kosmetice, která obsahuje alkohol, ten pleť dráždí a vysušuje. Pro čištění zvolte velmi jemný čisticí přípravek s konzistencí pěny nebo gelu. Zvolte výživné pleťové krémy https://makeup.cz/categorys/37541/, které pleť ochrání a zklidní přes den. Zařaďte do péče o pleť také masky na bázi termální vody a olejů s obsahem vitamínů. Masku používejte 2x týdně.

Krok 4

Smíšený typ pleti charakterizuje mastnota v tzv. T-zóně a normální až suchá pleť na tvářích. Péče o smíšenou pleť je obtížnější, protože kombinuje mastnější T-zónu a sušší tváře. Pro čištění pleti používejte čisticí mousse. Působí velmi jemně, ale účinně. Nebojte se kombinovat kosmetické přípravky: aplikujte lehké hydratační krémy nebo fluidy na T-zónu a intenzivně hydratační a výživné přípravky na tváře. Smíšená pleť vyžaduje jemný peeling. Hliněné masky vyčistí póry, peelingy odstraní odumřelé kožní buňky a stimulují obnovu kůže.

Více infirmací naleznete na stránkách MAKEUP.cz.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/pece-o-plet-podle-jejiho-typu-jak-zazarit-v-kazde-situaci.html