jaktak.cz

Jak na zdravé a krásné vlasy? Poradíme!

Vlasy jako z časopisu chce mít většina z nás. Jenže to není tak jednoduché. Často se potýkáme s problémy jako padání vlasů, lupy, mastná pokožka, příliš suché vlasy apod. Tak co s tím, aby naše koruna krásy zářila?

Pokud nemáte v pořádku vlasovou pokožku, nemůžete očekávat, že budete mít zdravé vlasy. Tajemství krásy se totiž skrývá právě v ní. Proto pokud chcete zdravé vlasy, začněte s péčí o pokožku. Zaměřte se na její čištění, detoxikaci a prokrvení. K tomu můžete zvolit detoxikační esenci, tonikum, pěnu a nebo čistící masku.

Vlasovou pokožku je potřeba vyčistit důkladně a do hloubky. Poté zvolte mezi šampony na vlasy takový, aby byl k vlasům i pokožce šetrný a odpovídal řešení vašeho problému (proti padání vlasů, na citlivou pokožku, šampon na mastné vlasy atd.). Vlasy společně s pokožkou umyjte. Následně použijte kondicionér, ten nanášejte do délek vlasů, aby nedošlo k rychlému maštění vlasové pokožky.

Při mytí vlasů se zaměřte na to, abyste pokožku příliš zuřivě nedrbali, ale spíše jemně masírovali bříšky prstů. Při oplachování nepoužívejte příliš horkou vodu a šampon na vlasy i kondicionér dobře smyjte. Pokud jsou vaše obtíže větších rozměrů, použijte navíc sérum na vlasy určené pro výživu vlasového váčku nebo pro prokrvení pokožky. Šampony, kondicionéry i masky totiž působí krátce a při náročnějších problémech funguje sérum lépe. Při potížích s padáním vlasů doporučujeme sérum používat vždy.

Krok 1

I fénování ovlivňuje to, jaké vaše vlasy budou. Rozhodně fén nezapínejte na maximální teplotu a nezapomínejte na termoochranu. Tu používejte i před žehlením vlasů. K fénování zvolte ideálně ionizační fén, ten totiž zamezuje tvorbě statické elektřiny. Co se týče kartáčů a hřebenů, volte takové, které nedráždí pokožku.

Krok 2

Kvalitu vašich vlasů můžete ovlivnit mnoha způsoby. My jsme z nich vybrali ty nejčastější a nejzávažnější:

  • málo vitamínů a minerálů,
  • nekvalitní a nevhodná kosmetika,
  • úprava vlasů nešetrným způsobem (od česání, přes fénování, kulmování až po žehlení apod.),
  • celkový životní styl,
  • hormonální změny,
  • fyzická i psychická zátěž,
  • dědičnost a nemoce, s tím související užívání léků apod.

Velký vliv na vlasy má i to, co jíte. Pokud tělu nedáváte všechny živiny, které potřebuje, má to často vliv i na vlasy. Vlasový kořínek jednoduše přestane růst a zkracuje se i životnost vlasu. Pro zdravé vlasy jsou nejdůležitější tyto živiny a stopové prvky:

  • aminokyseliny,
  • vitamíny, zejména pak B3, B5, B6 a B12,
  • biotin,
  • zinek,
  • měď,
  • železo.

Krok 3

Spojte správnou péči o vlasy s pestrou a vyváženou stravou, u toho nezapomeňte na fyzickou a psychickou kondici a vašim vlasům se bude dařit. Ačkoliv chce všechno svůj čas a ani krásné a zdravé vlasy nebudete mít ze dne na den, tak se nemusíte bát. Při důsledném dodržování zásad na sebe výsledek v podobě zdravých vlasů nenechá dlouho čekat.

Nikdo neví všechno, proto se nebojte obrátit na odborníka, kterému věříte. Měl by vám poradit produkt, který vašim vlasům pomůže. Pokud nikoho takového nemáte, jsou tu pro vás profesionálové z Beautyonline. Jsou experty nejen na péči o vlasy a v oboru působí více než 30 let. Jejich kosmetiku od známých italských značek jako je Framesi, Gestil Care, Parlux a další, používají kadeřnické salóny i spokojení zákazníci. Rádi vám pomohou vybrat produkt, který vaše vlasy vyléčí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-zdrave-krasne-vlasy-poradime.html