jaktak.cz

Jak založit s. r. o.? Zvládnete to i online a z pohodlí domova

Máte chuť změnit svou profesní dráhu a vyměnit jistotu zaměstnání za samostatné podnikání? Chcete se stát svým vlastním pánem a mít konečně možnost zcela samostatně rozhodovat o tom, kolik času věnujete práci a kdy si dopřejete dovolenou? Máte skvělý nápad a jste přesvědčeni, že snadno najdete zákazníky? Patříte mezi zručné řemeslníky a rozhodně se nebojíte, že by o vaše služby nebyl zájem? Se správně připravenou strategií, organizačními schopnostmi, sebekázní a trochou odvahy můžete jako podnikatel úspěšně obstát v jakémkoli oboru. Dejte si však pozor na to, abyste se neocitl v ohrožení váš soukromý majetek.

K legálnímu podnikání vám v České republice ve většině případů stačí získat živnostenský list. Řada činností dokonce spadá mezi živnosti volné, pro jejichž vykonávání nepotřebujete odborné vzdělání ani praxi v oboru. Obvykle je však výhodnější založit s. r. o. Mezi hlavní výhody přitom patří možnost zvolit si jméno společnosti, které dokonale vystihuje její tvář, a minimalizace rizik. Zatímco osoba samostatně výdělečně činná ručí za závazky ze svého podnikání celým svým majetkem, s. r. o., která je právnickou osobou, má majetek vlastní. Případné neúspěchy tak nijak neohrozí finanční ani materiální zajištění společníků a jejich rodin.

Rozhodnete-li se založit s. r. o. sami, může se jednat o běh na dlouhou trať. Pokud však využijete služby specialistů na zakládání společností, můžete mít vlastní s. r. o. během pouhých 24 hodin a za velice příznivou cenu. Vše přitom bude zařízeno zcela v souladu s platnými právními normami. Navíc si sami zvolíte, zda preferujete s. r. o. v České republice nebo na Slovensku.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-zalozit-s-r-o-zvladnete-i-online-z-pohodli-domova.html