jaktak.cz

Jak si vybrat svého výživového poradce?

Najít si běžného nutričního poradce není zas tak těžké. Najít však výživového poradce, který bude skutečně skvělý, na kterého se budete moci spolehnout a který vám opravdu pomůže, to je větší oříšek. Nenechte se ošálit a při výběru se zaměřte na to, jestli splňuje těchto 7 podmínek. Co by měl splňovat výživový poradce a jak poznáte, že vám dokáže pomoci?

 

Krok 1

Kvalitní edukace je v tomto směru klíčová a váš výživový poradce by měl dosažené vzdělání i bez problému dokázat. Opravdový odborník jde ale pořád kupředu, nespokojí se s jedním kurzem a své znalosti neustále prohlubuje. Pokud necítíte jistotu v dostatečné kvalifikaci, neostýchejte se poradce na jeho vzdělání zeptat.

Krok 2

Když někdo v oblasti výživového poradenství káže vodu a pije víno, poznáte to na první pohled. Odborník by měl být schopen dodržovat zásady, které doporučuje.

Krok 3

Poradce by se vás při úvodní schůzce měl zeptat, jaká je vaše motivace a co je vaším cílem. Jeho úkolem je zjistit váš zdravotní stav a dozvědět se co nejvíc o vašich návycích. Buďte otevření, nic neskrývejte – jedině díky tomu vám může připravit vyživový plán na míru. Z rozhovoru byste měli mít dobrý pocit.

Krok 4

V poradnách The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan mají naši výživoví poradci bioimpedanční přístroj InBody nebo jiný kvalitní bioimpedanční přístroj pro analýzu těla - poskytne informace o množství svalové i tukové hmoty, rozložení svalů i tuků ve vašem těle, množství vody, minerálů a mnoho dalších důležitých údajů ovlivňující vaši celkovou kondici. Výsledky měření by měl být poradce schopen srozumitelně interpretovat a popsat kroky, které budou po seznámení s údaji následovat.

Krok 5

Při změně životního stylu nelze přijít s jednou osvědčenou dietou, která bude fungovat na všechny. Odborník respektuje tempo vašeho pracovního i soukromého života, vaše návyky a režim, ale i rodinnou anamnézu nebo fyzické a metabolické předpoklady. Navíc by k vám měl být lidský a pokud náhodou klopýtnete, vždy by tu měl pro vás být jako opora, která vás bude pozitivně motivovat. Poradce je parťák, ne soudce.

Krok 6

Nechte si od poradce připravit plán, který bude kombinovat vhodný jídelníček a pohybové aktivity. U jídla vám pohlídá skladbu jednotlivých potravin, jeho energetickou hodnotu a také zastoupení bílkovin, tuků a sacharidů. Nový jídelníček pro vás bude úžasnou změnou, díky které se velmi brzy dočkáte prvních výsledků.

Krok 7

Ta největší změna se v rámci programu The 1:1 Diet odehrává ve vaší hlavě. Když se rozhodnete, že to zvládnete, tak to taky zvládnete. A budete z toho mít ohromnou radost. K téhle radosti vede cesta pravidelných kontrol, přeměřování a dodržování pokynů poradce. Sdílejte, spolupracujte, důvěřujte a vydržte až do konce. Stojí to za to.

V naší síti najdete přes 150 certifikovaných poradců a více než 130 poradenských center v celé ČR. Všichni naši poradci získali kompletní know-how výživového programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, který pomáhá lidem na cestě za zdravým životním stylem již od roku 1984. Díky klinickým studiím víme, jak dosáhnout trvalé změny bez jo-jo efektu a jak si skvělý pocit v novém těle užívat každý další den.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-vybrat-sveho-vyzivoveho-poradce.html