jaktak.cz

Jak se vybavit do města i do přírody? Švýcarský nůž dokáže mnohem víc než jen řezat

Nože provázejí lidstvo od doby, kdy se předchůdci člověka začali zdokonalovat ve výrobě a používání prvních nástrojů. Zatímco si však pravěcí lovci vyráběli první ostré čepele z odštěpků pazourků, dnešní nože jsou zhotovovány z kvalitních materiálů. Na pultech některých prodejců sice můžete najít i levné nože, které rychle podléhají opotřebení, seriózní výrobci ale používají prvotřídní ocel, na kterou se můžete spolehnout.

V nabídce obchodníků prodávajících nože najdete nejrůznější typy a modely nožů od kuchyňských přes outdoorové a armádní až po vrhací nože. Jednoznačně největší zájem však je o nože kapesní. Mají totiž celou řadu výhod. Díky malému rozměru a bezpečně skryté čepeli je lze bez obtíží nosit v kapse i kabelce. Navíc většinou mají kromě samotné čepele i celou řadu dalších užitečných nástrojů. Velkou oblibu se ve své kategorii získaly švýcarské kapesní nože, které vynikají vysoce kvalitním zpracováním i pestrou výbavou.

Švýcarský nůž Victorinox je opravdovou legendou. Každý ho snadno pozná podle charakteristického křížku ve znaku. Je nedílnou součástí vybavení mnoha dobrodruhů, kteří chtějí být připraveni na každou situaci, s oblibou ho u sebe nosí nejeden turista. Švýcarské kapesní nože však každodenně používají i lidé všech profesí včetně managerů, jsou totiž ideálním nástrojem, který můžete mít při ruce úplně kdykoli. Dokonce i nejedna žena či dívka má švýcarský nůž uložený v elegantní kabelce. A jaké má švýcarský nůž funkce? Takové, jaké si vyberete. Obvyklou výbavu tvoří například jedna nebo dvě čepele, nůžky, vývrtka, šroubovák, pilka, párátko a pinzeta.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-vybavit-do-mesta-i-do-prirody-svycarsky-nuz-dokaze-mnohem-vic-nez-jen-rezat.html