jaktak.cz

Jak na odstranění chloupků na těle ve 4 tipech

Pravidelné odstraňování chloupků patří mezi často opakované kosmetické procedury. Zároveň může mít mnoho různých podob, podle toho, o jakou oblast jde a jaké máme k dispozici vybavení. Co skutečně funguje a jak si odstraňování chloupků usnadnit a urychlit? To se dozvíte v tomto článku.

Krok 1

Klasické holení s pomocí žiletky je rychlé a v zásadě efektivní na pár dní. Jde o cenově dostupnou variantu, kdy však na druhou stranu musíte brát v úvahu pravidelné dokupování nových žiletek a také krému či pěny na holení. Její použití totiž usnadní celý proces a pomůže předcházet podráždění pokožky.

Krok 2

S moderními strojky na holení je odstranění chloupků opravdu hračka. Epilační strojek pro použití na tělo a případně i na obličej nabídnou celou řadu produktů. Při výběru konkrétního řešení sledujte, jaké funkce nabízí a nezapomeňte si prověřit recenze, které hodně napoví o skutečném používání. První použití epilátoru může být více bolestivé, ale jde hlavně o zvyk a také dodržování správného postupu. Kromě samotných strojků si můžete objednat také lázeň pro ohřívání vosku a provádět epilaci pomocí vosku.

Krok 3

Depilační krémy jsou zpravidla vhodné hlavně pro oblast obličeje či jiných citlivějších míst. Při výběru kvalitního přípravku je možné odstranit i velmi malé chloupky. Pozor si však dávejte na případnou alergickou reakci či podráždění pleti a krém vždy nejdříve vyzkoušejte na menším kousku pokožky.

Krok 4

Další možností, jak se zbavit chloupků i na poměrně delší dobu, je použití laseru. Aby byl efekt opravdu viditelný, je potřeba hned několik návštěv, kdy dojde k postupné likvidaci více chlupů. Nevýhodou této metody je však o poznání větší cena a fakt, že jde o proceduru vhodnou pouze pro pigmentované tmavé chloupky. Blondýnky se světlými chlupy tak musí zvolit jiné řešení.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-odstraneni-chloupku-na-tele-ve-4-tipech.html