jaktak.cz

Fandíme! Čeští sportovci vyrazili na Olympijské hry v Pekingu

Zimní olympijské hry (ZOH) 2022 konečně odstartovaly. V době pandemie se tyto akce rušily, nyní však můžeme držet palce našim sportovcům z řad hokejistů, snowboardistů a jiných reprezentantům naší země. Kdo hrdě poveze vlajku České republiky?

Je tedy pravda, že pozornost se letošním olympijským hrám věnuje z více důvodů. Jsou i politické, kdy mnozí představitelé různých států světa bojkotují svoji účast, protože nesouhlasí s čínským systémem. Jde o politiky i sportovce. Nelze však právě sportovcům zalívat, že na ZOH 2022 do Pekingu vyrazili, protože svému sportu věnovali mnoho úsilí na tréninzích. Kdo nás tedy bude reprezentovat? Lední hokej na ZOH nemůže být bez Čechů, nominovaní byli například útočníci Michal Frolík, Roman Červenka, David Krejčí, Radan Lenc, Michal Řepík či Vladimír Sobotka. Za obránce by se měli postavit Tomáš Kundrátek, David Musil, Libor Šulák, David Sklenička nebo Jakub Jeřábek. Brankáři budou Šimon Hrubec, Roman Will a Patrik Bartošák. První souboje je čekají 9. února, takže mají čas zvyknout si na časový posun v Pekingu, který je v zimě 7 hodin.

Nominace našich sportovců na ZOH Peking má dokonce rekordních 113 Češek a Čechů, jejich počet se poprvé v historii přehoupl přes stovku. Mohou za to hlavně první účasti hokejistek, curlerů a skokanek na lyžích. Své umění zde předvede rychlobruslařka Martina Sáblíková, svým snowboardovým mistrovstvím doufejme zaboduje Ester Ledecká, která se vrhne i na alpské lyžování. V Biatlonu můžeme fandit Evě Puskarčíkové či Lucii Charvátové, z mužů pak Michalu Krčmářovi nebo Jakubu Štvrteckému. Pokud se chcete vydat fandit našim sportovcům přímo do Pekingu, musíte mít samozřejmě Covid pas, nutné jsou dva testy (RT-PCR a IgM), přičemž oba musí být negativní. Druhou sadu testů musí cestující absolvovat v tranzitní zemi. Více si ale raději vždy přečtěte na stránkách velvyslanectví České republiky v Pekingu, protože nařízení se jako všude stále upravují.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/fandime-cesti-sportovci-vyrazili-na-olympijske-hry-v-pekingu.html