jaktak.cz

Jak vybrat vysavač do domácnosti se zvířaty

Chlupy, špinavá podlaha a zápach. To jsou nejčastější problémy, které při uklízení majitelé domácích mazlíčků řeší. Na packách se domů nanese bláto, zem je plná chlupů a to nemluvíme o drobných nehodách. Jak si tedy vybrat vysavač, aby vám ušetřil práci i čas a zároveň si s úklidem dobře poradil?

Podle spotřebitelských průzkumů společnosti Bissell považuje 79 % majitelů domácích mazlíčků úklid zvířecích chlupů za nejčastější domácí úklidovou činnost, která se provádí několikrát týdně. Proto je důležité, aby měl vysavač dostatečný výkon. U vysavačů se slabým výkonem se vám může stát, že se jim nepodaří odstranit chlupy z koberce, které do něj bývají doslova zapíchané. U vysavačů, které si mají poradit se zvířecími chlupy nezapomínejte vyměňovat sáčky nebo vysypat obsah sací nádoby. Jakmile se jejich objem začne plnit, sací výkon pomalu klesá. Bezsáčkové vysavače je ideální důkladně čistit po každém vysávání, a to včetně filtru. Pokud se nechcete starat o čištění, na trhu se dají již vybrat vysavače se samočistící stanicí.

Určitě sledujte příkon vysavače, který vám prozradí, kolik energie vysavač spotřebuje. Podle velikosti vysávané plochy a povrchu pak vybírejte variantu vysavače. Pro majitele domácích mazlíčků je dobrým řešením tyčový vysavač. Hodí se pro časté luxování menších ploch a obtížně dosažitelných míst. Je hned po ruce a v případě bezdrátové varianty připraven pomoci s úklidem kdekoliv. Nemusíte řešit tzv. akční rádius, tedy dosah vysavače od zásuvky při maximálním využití kabelu. Díky snadné manipulace a nutnosti připojování do zásuvky ho mohou obsluhovat i děti.

Novinkou na trhu je revoluční tyčový vysavač CrossWave X7 Plus Cordless Pet Pro s výkonným digitálním motorem, který vám zajistí až 30 minut bezdrátové svobody uklízení. Vysává, vytírá a pomáhá vysoušet podlahy najednou, přičemž režim TURBO PET umožňuje vyšší výkon úklidu na mokro. Což oceníte zejména v případě nepořádku po domácích mazlíčcích a čištění každodenních zaschlých skvrn - ať už na dlaždicích, dřevěných podlahách, laminátu nebo PVC.

Na rozdíl od úklidu s mopem a kbelíkem udržuje technologie dvou nádrží Bissell čistou a špinavou vodu odděleně. To znamená, že s bezdrátovým vysavačem CrossWave X7 Plus Pet Pro čistíte podlahy vždy čerstvou vodou. Jakmile je práce hotová, automatická samočisticí stanice vyčistí kartáčový válec a propláchne vnitřek stroje tak, abyste mezi domácími pracemi nemuseli provádět ještě ruční čištění přístroje.

Akumulátorový vysavač CrossWave X7 Plus Pet Pro obsahuje čisticí roztok Natural Multi-Surface Pet, který eliminuje zápach po domácích mazlíčcích na tvrdých podlahách. S tímto kouskem bude úklid hračka a váš domov vždy dokonale čistý a bez zápachu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-vysavac-do-domacnosti-se-zviraty.html