jaktak.cz

Jak na bělení zubů doma?

Jak mít zoubky jako perličky? Jejich žloutnutí je bohužel zcela přirozenou záležitostí. Dá se s ním však bojovat. Důkazem je řada celebrit, které se pyšní jasně bílým úsměvem. A takový můžete mít i vy, nejde o cenově nedostupnou záležitost. Domácí bělení zubů je poměrně snadné.

Chrup si můžete nechat vybělit profesionálně od dentální hygienistky. Zaplatíte však nemalou částku, proto většina lidí začíná domácím bělením. Jak na to?

Jistě víte, že některé pasty jsou přímo určené na bělení zubů, mají bělicí účinek. Změny můžete pozorovat obvykle po několika týdnech používání. Tato snaha vás nestojí žádnou speciální energii, možná si jen trochu připlatíte za pastu.

Tip: Stejně jednoduše jako zubní pastu použijete i bělicí pudr. Nanesete ho na kartáček a vyčistíte si zuby, jako jste zvyklí.

Jste-li ochotní zubům věnovat extra péči, jednou z variant jsou bělicí pásky. Pásek odlepíte, nalepíte na horní i spodní zuby a necháte působit 30-45 minut. Pak pásky vyndáte a vyhodíte, odstraníte zbytek gelu.

Alternativou je pořídit si bělicí sadu, jež obsahuje pryžové aplikátory a bělicí gel. V tomto případě si gel sami dávkujete do aplikátoru a přikládáte na chrup. Výsledky jsou dle výrobce viditelné zhruba za 1-2 týdny.

Chcete, aby vám bělejší zuby vydržely co nejdéle? Efekt domácího bělení pochopitelně není věčný. Jeho trvání však můžete prodloužit, pokud se vyvarujete některých potravin, o nichž je známo, že způsobují žloutnutí zubů.

Pozor si dejte na citrusy a potraviny s kyselým pH (třeba i rajčata). Škodí káva a čaj, také víno, borůvky, ostružiny (mají mnoho pigmentů), barví i červená řepa a mrkev. Dobré nejsou ani cukrovinky s umělými barvivy a limonády. Po kávě či čaji byste si měli vyčistit zuby nebo dát žvýkačku pro vyrovnání pH, proti umělým barvivům však moc bojovat nelze.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-beleni-zubu-doma.html