jaktak.cz

Jak vybrat vchodové dveře do domu

Všechno stárne a nejinak je tomu i u vchodových dveří do domu. Po čase přestanou zvládat plnit svou funkci, ať už kvůli špatným pantům, nebo ztrouchnivělému dřevu. A tak je možná čas pořídit si dveře nové. Takové, které budou plnit své funkce na jedničku a ochrání vás i vaši domácnost před nezvanými návštěvníky. Na co si dát u nových vchodových dveří do rodinných domů pozor? Poradíme v článku.

Co všechno by mohlo snížit funkčnost nových vchodových dveří do rodinného domu hned na začátku? Určitě to jsou již zmíněné panty. Abyste měli jistotu, že budou vchodové dveře do domu dobře těsnit, je potřeba je vyměnit i se zárubní. Dveře tak budou bezpečnější a zároveň budou naplno plnit svou funkci izolace po zvukové i tepelné stránce.

V ideálním případě vám dodavatel zárubeň vymění jako součást celé zakázky. Probíhá to tak, že montážníci nejdříve odstraní starou zárubeň a poté připraví novou, kterou vylijí rychleschnoucím betonem. Firma HT Dveře se například postará i o to, aby po sobě montéři vše uklidili a odvezli staré dveře i zárubeň. Samotná montáž pak nezabere více než 7 hodin.

S levnější variantou vchodových dveří do domu přichází také menší bezpečí. Často totiž mívají jen jeden zámek, který je naprosto nedostatečný. Pokud už do nových dveří investujete, měli byste koupi brát zodpovědně a vybrat takové, které vám budou sloužit dobře a dlouho.

V případě, že byste totiž dveře zamykali jen jedním klíčem, budete příliš zatěžovat centrální zámek. To pak může vést k jeho rychlému opotřebení. Je proto mnohem lepší zvolit vchodové bezpečnostní dveře do domu s přídavným horním zámkem. Ten snadno uzamknete zevnitř domu a nemusíte přitom používat klíč.

Samotný vzhled vchodových dveří do rodinných domů není jen o tom, jestli si pořídíte bílé vchodové dveře do domu nebo vchodové dveře do domu zlatý dub. Čím lépe budou vypadat, tím menší je šance, že se je lupiči rozhodnou překonat. Naopak se možná půjdou podívat o dům dál, jestli náhodou sousedi nemají něco, k čemu jim bude stačit jen klasický šperhák.

Chcete dveře, které vám dlouho vydrží a budete se na ně moct vždy spolehnout? Pak se obraťte na odborníky, kteří vám se správným výběrem rádi pomohou. Řeknou vám, zda potřebujete levé, či pravé dveře a jestli jsou pro vás vhodné vchodové dveře do domu 80 cm, nebo budete potřebovat 90 cm.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-vchodove-dvere-do-domu.html