jaktak.cz

Chcete se naučit odpočívat? Vyhněte se nejčastějším zlozvykům

V posledních letech vychází bezpočet studií zaměřených na zdravý životní styl, na který naše civilizace v současnosti bezesporu zapomíná. Nedostatek spánku, přemíra stresu, nevhodná strava a nulový pohyb jsou zaručeným receptem, jehož výsledkem jsou psychické i fyzické nemoci všeho druhu. Věnovat trochu poctivé péče své osobě není tak složité, jak si mnoho jedinců myslí. Umíte odpočívat?

V područí nekonečného množství chytrých přístrojů v našem okolí se není čemu divit, že se stále častěji lidé ptají, jak na odpočinek. Tato činnost byla dříve naprosto přirozenou záležitostí pro každého člověka, ale v moderních podmínkách se vnímá jako jakýsi nedosažitelný luxus.

Pokud pro vás relax znamená lehnout si na pohovku, zapnout si sociální sítě, videa na oblíbených platformách, televizi a další ukřičená média, rovnou vás musíme varovat. Mozek tyto podněty opravdu nevnímá jako klidné chvilky, které by jej měly na chvíli uvolnit. Myslíte-li to s jeho regenerací vážně, vypněte všechny okolní přístroje a zaměřte se na vytvoření neopakovatelného prostředí.

Naše smysly vnímají mnohem více detailů než si vůbec dokážeme uvědomit. Z toho důvodu je vhodné během relaxu vsadit na kombinaci alespoň několika různých pomůcek, mezi něž se řadí třeba svíčky, lávové kameny, aroma difuzéry s vonnými oleji, příjemná muzika a další vychytávky.

Myslete na fakt, že zdraví a odpočinek jsou dvě neoddělitelné oblasti, přičemž mají ohromný vliv na kvalitu života každého z nás. Dopřejte si tedy alespoň jednou týdně několik ničím nerušených hodin pořádného relaxu. Jestli budete tuto činnost provádět pravidelně, velmi brzy začnete pozorovat nárůst výkonnosti, zlepšení nálady a další pozitivní jevy.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/chcete-se-naucit-odpocivat-vyhnete-se-nejcastejsim-zlozvykum.html