jaktak.cz

Růst cen nemovitostí se zastavil! Tak toho využijte!

Dobrá zpráva pro kupující zní, že prudký nárůst cen bytů v hlavním městě už několik měsíců za sebou klesají. Této situace je vhodné využít.

Ceny nemovitostí rostly posledních osm let. Bohužel se nenaplnilo očekávání kupujících, že růst zabrzdí covidová pandemie. K překvapení všech zúčastněných se stal pravý opak. Situace se začala obracet k lepšímu až na začátku tohoto roku.

Od té doby byty na rozdíl od jiných komodit, jejichž cenu navyšovala a stále navyšuje inflace, zdražily o pouhé jednotky procent. V hlavním městě se v srpnu tohoto roku prodávaly byty v průměru za něco málo přes 115 tisíc korun za metr čtverečný. A to je ve srovnání s loňskem, kdy metr čtverečný v průměru atakoval částku 170 tisíc korun, rozhodně dobrá zpráva.

Že by se v oblasti realit začínalo blýskat na lepší časy? Záleží na lokalitě. V některých ceny stále dosahují astrononických výšin. Nejdražší lokalitou v dubnu tohoto ruku byla Praha 7, kde jeden metr čtverečný vyšel více než na 200 tisíc korun čtverečný. Nejlevnější pak byla Praha 10, kde se dal sehnat byt i za 137 tisíc korun za metr čtverečný.

Ceny nemovitostí jdou samozřejmě ruku v roce s cenou jejich pronájmů, jak se ostatně samy můžete přesvědčit na odkazu byty k pronájmu Praha. I jejich výše se samozřejmě odvíjí podle lokality. Garsonka vás na Praze 9 ve Vysočanech vyjde na zhruba 10 tisíc korun měsíčně, na dvoupokojový byt ve stejné čtvrti budete potřebovat o 4 tisíce korun víc. Na pětipokojový byt v Pařížské si připravte desetinásobek.

Krok 1

Co se atraktivity týče, v žebříčku oblíbenosti jsou stálicí Vinohrady. Především mladí lidé si pochvalují Náplavku a park Riegerovy sady v pěší vzdálenosti. Pro tuto čtvrť hovoří i zajímavá architektura a bohatá síť obchodů, kaváren, restaurací a služeb. Rádi byste bydleli na Praze 2? Můžete. Počítejte ale s tím, že byty tu jsou o něco dražší než v jiných lokalitách. Malá garsonka vás vyjde na 15 tisíc korun měsíčně, třípokojový byt v Americké ulici pak na necelých 50 tisíc korun.

Krok 2

Velmi atraktivní čtvrtí jsou také již zmíněné industriální Holešovice. Za jejich oblíbeností zase stojí park Stromovka. Jak je vidno, atraktivitu lokality nejvíce určuje právě přítomnost parků a zeleně. Holešovice však nabízí také bohaté kulturní. Coby kamenem dohodil od Stromovky leží prestižní Národní galerie. Už jsme zmínili, že Praha 7 má vůbec nejdražší byty v celé Praze. Ty se samozřejmě odrážejí i na ceně pronájmů. Jednopokojová garsonka vás tu vyjde na 19 tisíc korun měsíčně.

Velmi dobře se ale žije také v Košířích, Podolí, Dejvicích a na Letné. Kvůli čilému ruchu naopak klesá obliba centra města, kde přitom ceny dosahují astronomických částek. Oblíbený moc není ani Vypich, Palmovka, Stodůlky, Zličín a Černý most. A v jaké lokalitě byste chtěli bydlet vy? Projděte si nabídku na odkazu pronájem bytů Praha. Určitě tam najdete i tu vaši vysněnou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/rust-cen-nemovitosti-se-zastavil-tak-toho-vyuzijte.html