jaktak.cz

Obývací pokoj v podkroví může být přesně podle vašich snů!

Máte štěstí a žijete v podkrovním bytě? Využijte jeho výhody na maximum. Obývací pokoj v tomto prostoru je jedinečnou možností pro splnění vašich snů. Musíte jen rozmístit správně nábytek a zajistit, že bude atmosféra dokonalá. Poradíme vám, jak obývák v tomto prostoru zařídit a na jaké prvky se hlavně soustředit. Stačí pár základních prvků a budete mít nádherný domov.

Světlo je věcí, které máte jistě v podkroví dostatek. Většina lidí zvolí do svého domova střešní okna, která dávají obrovské množství světa. Nezapomínejte ale ani na zatemňovací rolety do střešních oken, abyste se během léta neupekli. Navíc ve slunečných dnech nemusíte dobře vidět na televizi, když vám bude všude svítit slunce.

 

Podceňovat nesmíte ani umělé světlo. Centrální lustr je skvělá věc, ale v podkroví vám stačit nebude. Doplňkové osvětlení bude v této místnosti velmi důležité. Navíc tím získáte možnost romantického světla večer, až si s partnerem nebo partnerkou sednete k dobrému filmu. Z doplňkového osvětlení můžete zvolit:

V podkrovním bytě budete muset čelit mnoha výzvám. V létě vám tu bude horko, zatímco v zimě zase zima. Kromě toho ale mají obrovské výhody, které lze využít ve vlastní prospěch. Navíc tyto negativa můžete zmírnit. V létě se vám budou hodit větráky a v zimě nezapomeňte na pohovku umístit teplé deky a kusové koberce s vysokým chlupem.

Jestli chcete mít z pokoje velmi útulný prostor pro každodenní odpočinek, zvolte překrásné tapety. Nejsou příliš drahé a změní celý vzhled pokoje. Navíc se stanou dominantním prvkem místnosti, který nikdo nepřehlédne. Snažte se vyvarovat tmavým barvám v malém interiéru. Ve větší místnosti můžete klidně experimentovat. Do obývacího pokoje se hodí:

Důležitá je také volba výmalby, jestli se nechcete hned pouštět do tapet. V tomto případě je klíčová velikost pokoje. Pro menší místnost musíte zvolit světlou a jemnou barvu. U většího pokoje si můžete dovolit trochu více. Jedna tmavá stěna bude vypadat velmi zajímavě a opticky vám nijak neublíží. Na zkosené stěny ale vždy používejte světlé barvy, jinak bude interiér vypadat stísněně.

Skandinávský styl vypadá nádherně všude. Do těchto prostor se ale hodí dokonale. Tapety s tajemným lesem, pár dekorací a dřevěný nábytek do obývacího pokoje vám poskytnou dokonalou atmosféru na horké dny i dlouhé zimní večery. Budete se tu vždy cítit jako doma a nikdy nebudete chtít odejít. Další možností je industriální styl, který je pro podkrovní byty jako dělaný.

 

Odkryté cihly, trámy, teplé dřevo a plechové cedule budou v podkroví působit velmi přirozeně. Velmi dobrou volbou je také styl hygge, který je takovou kombinací dvou předchozích. Přírodní materiály, světlé odstíny barev, textilie všude kolem a jemné detaily v podobě dekorací vás vždy mile překvapí, až se vrátíte domů z práce.

Každé podkroví je jiné. Pro menší prostory zvolte menší množství nábytku a menší pohovky. U většího prostoru máte také větší možnosti. V každém případě se vám hodí rozkládací pohovky Praha, které zajistí nejen příjemné posezení, ale také lůžko pro vaše hosty. Vybírat si můžete z mnoha velikostí, stylů, barev i materiálů. Víme jistě, že si ze široké nabídky vyberete dokonalou pohovku právě pro svůj domov.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/obyvaci-pokoj-v-podkrovi-muze-byt-presne-podle-vasich-snu.html