jaktak.cz

Zařiďte si home office, ve kterém se bude dobře pracovat!

Práce z domova se během pandemie stala pro hodně lidí naprostou nutností. Mnoho lidé ale z domova také pracovat chce, anebo mají doma děti školou povinné. Vytvořit si pracovní nebo studijní koutek není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Musíte dodržet pár základních pravidel, aby vám místo naprosto vyhovovalo a mohli jste se soustředit.

Při vytváření pracovního prostoru zjistěte, jestli půjde jen o kout nebo celou místnost. Pro většinu lidí to bude jen koutek někde v ložnici nebo v obývacím pokoji. Hlavní je, abyste nikdy nedávali stůl a židli takovým způsobem, abyste měli za sebou židli. Další členové rodiny budou do pokoje přicházet a věřte, že to bude hodně nepříjemné. Další pravidla pro umístění stolu:

Na stole také nesmí chybět lampička. Centrální lustr je důležitý, ale nebude vám při večerní nebo ranní práci stačit. Na lampičce nešetřete a zvolte si kvalitní konstrukci s LED osvětlením, které vám bude nejpříjemnější. Měla by mít studené nebo neutrální světlo. Blízko pracovního stolu také umístěte tabuli, na kterou si budete psát poznámky nebo vzkazy.

Říká se, že pořádek dělá přátele. Ve vaší pracovně nebo u pracovního stolu v dětském pokoji to platí dvojnásob. Pořiďte si organizéry a určete každé věci své místo. Hodně lidí si myslí, že organizování je nudné a nepotřebné. Opak je pravdou. Jakmile kolem sebe budete mít chaos a nepořádek, vaše mysl bude pracovat stejně. A během celého dne nebudete schopní u stolu nic udělat.

 

Každý den po práci si celý stůl ukliďte a zorganizujte vše, co je potřeba. Jakmile sednete ráno k čistému a uspořádanému stolu, práce vám půjde od ruky. A váš šéf bude nadšený, jak jste produktivní hned od začátku pracovní doby. Nikdy na stůl nebo do jeho okolí neodkládejte haraburdí. Je to vaše pracovna, ne žádný sklad nepotřebných věcí.

Co potřebujete pro svou práci? Stůl, židli, počítač, tiskárnu a jednoduchý organizér na dokumenty. Možná pár propisek a bloček na nápady nebo to-do list. Do tiskárny nezapomeňte kvalitní tonery Canon nebo jinou značku podle toho, co máte za tiskárnu. Vždy si tonery kontrolujte, protože se nikdy při práci nesmíte zaseknout s tiskem. To by byla katastrofa. Při minimalismu v pracovně dodržujte:

Minimalismus je jedinečný koncept, který vám pomůže při soustředění, práci i v životě. Inspirujte se na internetu minimalistickými pracovnami. Možná vám na první pohled budou připadat velmi holé a prázdné, ale pro váš mozek to bude při práci nejlepší. Každá další věc, která je v prostoru, bude rozptylovat vaši mysl. A zpomalovat vaši práci.

Organizace a zařizování pracovny podléhá stejným principům jako tvorba pracovního prostoru pro děti. Dávejte si pozor, aby na jejich stole nebylo obrovské množství věcí. Naučte své děti, aby si stůl každý večer uklidily. Nezáleží na tom, jak jsou vaše děti staré. Ujasněte si společně, co na stole potřebují a jaké prostředky by se jim hodili pro organizaci všech ostatních věcí.

 

Tyto principy platí pro děti na základní i vysoké škole. V čistém prostředí bude vypracování seminární práce nebo jiné práce do školy. Nezapomeňte na dobrou stolní lampičku a pohodlnou židli, která bude odpovídat váze a výšce vašich dětí. Jedině tak se jim bude studovat dobře. A to nakonec platí také pro váš home office.

Článek obsahuje komerční sdělení


Zdroj: https://www.jaktak.cz/zaridte-si-home-office-ve-kterem-se-bude-dobre-pracovat.html