jaktak.cz

Nejlepší způsoby, jak zařídit nádhernou a funkční jídelnu

Stůl, u kterého se scházíte každý večer s rodinou, je velmi důležitý. Zařídit si krásnou a stylovou jídelnu není vždy jednoduché, protože na ni nemáme dostatek místa. Dobrou zprávou je, že si ji můžete vytvořit i v celkem malém bytě. Barový pult vám hodně pomůže, ale užít si můžete i nádhernou a velkou jídelnu, jestli na ni máte místo. Do jakého stylu ji můžete stylizovat?

Jídelna v neutrálních barvách nikdy nevyjde z módy. Černé svítidlo, neutrální stůl a jednobarevné židle v jemné barvě jsou prvky, které se hodí pro každou příležitost a budou vypadat nádherně prakticky v každém bytě. Nezapomínejte ale na doplňky. Váza na stole nebo kusový koberec pod jídelním stolem budou jedinečným doplněním celého prostoru. Navíc oddělí jídelnu od obývacího pokoje nebo kuchyně.

V posledních letech se hodně napojuje jídelní stůl přímo na ostrůvek nebo linku kuchyně. Tento jedinečný model můžete samozřejmě realizovat jen v případě, že k tomu máte vhodný prostor. Získáte v bytě jednoduchou a elegantní symetrii. Ideální je tmavší povrch stolu, který doplníte světlými židlemi. Nejzajímavějším prvkem v tomto případě může být svítidlo nad stolem.

Každá jídelna bude zaručeně originál. Jestli chcete nádhernou a zcela funkční jídelnu, můžete ji zakomponovat stůl i židle do velkého společenského prostoru. Za jídelním stolem můžete mít klidně postavenou komodu nebo knihovnu, které budou vytvářet nádherný a elegantní dojem. Kombinace moderního stolu a vintage židlí se vám také vyplatí.

Retro je velmi moderní a hodně lidí se k němu vrací. Stejnou atmosféru můžete přesunout i do své jídelny. Dosáhněte jedinečného vzhledu, který bude každý obdivovat. Není to přitom vůbec složité. Stačí, když spojíte dohromady pár základních prvků, které jsou pro retro typické. Poradíme vám, jak na to. Až budete tvořit tento vzhled, soustřeďte se na:

 

 

Chcete svůj domov stylizovat do naprosté moderny? Nohy ke stolu kovové a dřevěná deska budou působit originálně a zaručeně takový kousek nikdo nebude mít doma. K tomu přidejte moderní židle ve tvaru vajíčka s dřevěnýma nohama a černobílý koberec. Nad stůl se nádherně hodí masivní svítidlo, které upoutá pozornost každého hosta.

 

Rustikální jídelny jsou nádherné, elegantní a romantické. Velkou výhodou je, že si s nimi můžete nádherně hrát. Kolem stolu můžete rozmístit židle, ale také lavice. Anebo můžete obojí zkombinovat. V jídelně byste měli zkombinovat hned několik materiálů, abyste dosáhli nejkrásnějšího vzhledu celé místnosti. Nejlépe bude vypadat:

Skandinávský styl je velmi žádaný a moderní. V každém případě (bez ohledu na styl) byste neměli zapomenout, že kročejová izolace zachrání vaše sousedy před dupáním i nepříjemnými zvuky, které vydávají židle. Stejně tak můžete pod stůl umístit kusový koberec. Styl horské chaty je určen k odpočinku. Tmavý stůl, kovové židle a jedinečné lavice u stolu vám dobře poslouží.

Druhou variantou skandinávského stylu jsou světlé barvy, přírodní materiály a čisté linie. Bílá, krémová a dřevo na každém kroku budou správnou volbou. Stůl byste měli umístit k oknu, jestli máte možnost. Přirozené světlo je vždy skvělou variantou, ale nezapomínejte ani na svítidla přímo nad stolem. Ať se rozhodnete pro jakýkoli styl, rozhodně jídelnu doma nevynechávejte. Jde o důležité místo, které by se mělo nacházet v každém domově.

Článek obsahuje komerční sdělení


Zdroj: https://www.jaktak.cz/nejlepsi-zpusoby-jak-zaridit-nadhernou-funkcni-jidelnu.html