jaktak.cz

Nápady, jak vylepšit exteriér svého domu bez velké investice

Chcete trávit více času kolem svého domu, ale nelíbí se vám tam? Dobrou zprávou je, že exteriér svého domu můžete vylepšit, aniž byste museli dělat velkou rekonstrukci, zateplení nebo malovat celou fasádu. Pár jednoduchých předmětů, které stojí pár korun, mohou hodně vylepšit místo, kde trávíte svůj volný čas. Poradíme vám, jak to udělat.

Máte-li balkon nebo terasu, měli byste si toho vážit a zařídit si tento prostor tak, aby vám naprosto vyhovoval. Vypadat to může nejrůznějšími způsoby. Hodně záleží na velikosti prostoru, který máte k dispozici. Venkovní květináče se ale hodí na každé místo a živé rostliny okamžitě rozzáří každý prostor. Nezapomeňte je proto umístit na balkon nebo terasu. Další možností jsou:

Důležité je, abyste využili naplno každý centimetr, který máte k dispozici. Řetěz z LED světýlek bude vypadat na balkoně krásně a elegantně. Máte-li na terase zábradlí, můžete ho tam také umístit. Anebo ho dát nad dveře do bytu nebo domu. Dlažba je důležitější, než si myslíte. Přírodní materiály budou dobře fungovat v létě i v zimě a doplní atmosféru celého místa.

Sezení je na zahradě, terase i balkonu velmi důležité. Postačí vám i malá křesílka a skládací stolek, na který si odložíte kávu nebo rozečtenou knihu. Jestli máte větší prostor, můžete samozřejmě vsadit také na klasický zahradní stůl se židlemi. Velmi oblíbené jsou dnes i zahradní křesla, která můžete dát s klidným srdcem i na terasu nebo větší balkon. Na zahradě můžete využít:

Při výběru myslete na vzhled celého exteriéru vašeho domu, aby se k němu posezení dokonale hodilo. Na trhu najdete mnoho možností, barevných variant i provedení, ze kterých lze vybírat. Dokonalý kousek na svou zahradu nebo terasu si zaručeně najdete. A jestli ne, můžete je doplnit látkovými sedáky podle vlastního výběru.

Pergola, zimní zahrada nebo markýza jsou klasické způsoby, jak zastínit svou zahradu nebo posezení. Využít můžete také polohovatelný slunečník. Mnoho lidí nad tím nepřemýšlí, ale venkovní rolety se mohou stát krásným doplňkem pro váš dům. Navíc vám poslouží nejen z pohledu zvenku, ale také budou velmi praktické při vašem pobytu uvnitř.

V tomto případě můžete také volit z mnoha variant, barev, velikostí a tvarů. Jestli budete mít sezení přímo u domu, bude se vám hodit markýza, kterou můžete v zimě stáhnout k domu. Slunečníky snadno přesunete nebo uklidíte. Velmi oblíbenou možností pro větší zahrady se stala v posledních letech pergola. Velkou výhodou je, že tam můžete nejen sedět, ale také umístit gril, krb nebo lednici.

 

 

V každém exteriéru by se měla nacházet odpočinková zóna. Nezáleží na tom, jestli máte malý balkon nebo obrovskou zahradu. Vždy byste měli myslet na to, že venku chcete hlavně odpočívat. Hodně lidí má na zahradě květinové a zeleninové záhony, ovocné stromy a na odpočinek trochu zapomínají. To je velká chyba. Pro každého tato zóna bude vypadat jinak, ale neměla by u vás chybět. Jak si představujete svůj dokonalý odpočinek na balkonu, terase nebo zahradě?

 

Vždy myslete na to, že tam musí být pohodlný podklad (dlažba, venkovní koberec z přírodního materiálu apod.), možnost příjemného posezení a odkládací prostor. Zaručeně si nechcete pokládat hrnek s kávou na zem a neustále se pro něj ohýbat. Vše ostatní záleží na vás. Mohou být kolem vás všude rozkvetlé rostliny, jezírko, fontánka nebo zeleninové záhony. Záleží jen na vás.

 

Článek obsahuje komerční sdělení


Zdroj: https://www.jaktak.cz/napady-jak-vylepsit-exterier-sveho-domu-bez-velke-investice.html