jaktak.cz

Jak si jednoduše vyrobit vlastní fotoknihu

O fotoknihách jste už určitě slyšeli. Pokud ovšem patříte mezi ty, které by zajímala možnost, jak si jednu pořídit, ale nevíte, jak na to, pak tento článek je věnován právě vám. Díky tomuto krátkému návodu můžete svou fotoknihu jednoduše za pár minut vytvořit.

Podíváme se například na stránku Fotozeus, která se vytvářením výrobků z fotek, jako jsou fotoknihy, fotokalendáře nebo jiné upomínkové předměty, zabývá. Domácí nalepovací alba již nejsou v módě a vaše další památka může být vyrobená fotokniha online.

  1. Na hlavní straně stránky vyberte možnost „Vybrat fotoknihu“.

  2. Nyní před sebou vidíte několik možností výběru ohledně velikosti. Chcete fotoknihu ve formátu A4 nebo A5? Chcete ji na výšku nebo na šířku? Jedním kliknutím si zvolíte vámi požadované rozměry.

  3. Nyní si mezi dalšími možnostmi musíte vybrat ještě dvě důležité vlastnosti vaší fotoknihy. Tou první je typ vazby - na výběr máte například z kovového, pevného nebo kroužkového zpracování.

  4. Pokud chcete, vyberte si jednu z předpřipravených šablon, které ovlivní hlavně vzhled přebalu vaší nové fotoknihy.

  5. Nyní jste již jen krůček od vaší knihy. Zvolte možnost „Vytvořit knihu online“ a můžete ji rovnou dokončit.

  6. Rozmístěte a upravte vaše připravené fotky díky online editoru a jakmile budete mít hotovo, zvolte možnost dokončit.

 

Jak sami vidíte, není to nic složitého a tvorba takové fotoknihy zabere jen pár minut. Nyní se ještě v pár bodech podíváme na to, jak docílit, aby byla kniha dokonalá. Zde je několik základních tipů:

Vytvoření fotokalendáře nezabere o nic víc času a vy si můžete pořídit jednu krásnou domácí dekoraci, kterou můžete po celý rok navíc aktivně využívat. Stejně jako fotoknihu si jej můžete během několika minut sami vytvořit. Vyberte si pár vašich nejoblíbenějších fotek a jednoduše opět postupujte podle kroků, které uvidíte na vaší obrazovce. Po celý další rok si můžete takto jednoduše připomínat vaše nejoblíbenější fotografie a vzpomínky.

Přikládáme návod i ke kalendáři, takže vás rozhodně nic nepřekvapí:

  1. Zvolte si velikost a tvar. Většinou máte na výběr ze čtyř základních možností. Těmi jsou kalendář na výšku nebo šířku, a to v provedeních A3 a A4. Musíte tedy vědět, zda chcete stolní nebo závěsný.

  2. Vyberte si rok, kterého se váš kalendář bude týkat. 

  3. Po potvrzení se vám zapne online editor, ve kterém je vaším úkolem umístit vybrané fotografie na jejich místo a zvolit šablonu, která ovlivní celkový vzhled vašeho výtvoru.

  4. Jakmile dokončíme úkony výše, zkontrolujte, zda jste s výsledkem spokojeni a následně jen potvrďte vaše volby.

  5. Posledním krokem je volba detailů, kterými doladíte vaše mistrovské dílo k dokonalosti. Nejčastěji se jedná o vybrání druhu papíru (lesklý, matný), volba fontu a doplňkových barev nebo například typ vazby.

  6. Blahopřejeme, máte hotovo. Nyní stačí počkat, až fotokalendář dorazí k vám.

Výroba fotoknihy ani fotokalendáře není nic složitého a zvládne to každý z pohodlí domova. Vše, co k tomu potřebujete je trochu představivosti, počítač nebo mobilní telefon a přístup k internetu. Nyní už nic nebrání tomu, abyste si takovým foto dárkem udělali radost vy osobně nebo potěšili někoho dalšího.


 

Článek obsahuje reklamní sdělení


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-jednoduse-vyrobit-vlastni-fotoknihu.html