jaktak.cz

Jak vytvořit dokonalý telefonický vlogging

Jak vytvořit dokonalý telefonický vlogging. Pokud s vlogováním teprve začínáte, nebo pokud chcete začít s vlogováním, ale nemáte luxusní kameru, nebojte se - i telefonem můžete natáčet skvělá videa! V tomto příspěvku na blogu vám poskytneme několik tipů, jak telefon při vlogování využít co nejlépe. Díky správným tipům můžete vytvářet vysoce kvalitní videa, která na vaše diváky zapůsobí. Čtěte dál a dozvíte se více!

Nahrávání více videí

Pokud chcete vytvořit sérii vlogů na určité téma nebo předmět, zvažte použití vícenásobného nahrávání videa - to vám umožní nahrát více klipů najednou a pak je snadno sestříhat do uceleného výsledného produktu. Například honor 50 je vybaven 32Mpx fotoaparátem a funkcí Multi-video recording, která umožňuje snadno vytvořit sérii vysoce kvalitních videí najednou. Ať už natáčíte vlogy o cestování, jídle, módě nebo jakémkoli jiném tématu, nahrávání více videí je skvělý způsob, jak začít s dalším projektem.

Používejte stativ nebo stabilizátor

Pokud jde o vlogování, je nejdůležitější zajistit, aby vaše video vypadalo plynule a stabilně. To může být složité, když držíte telefon v ruce a chodíte, zejména pokud se na obrazovce děje něco vzrušujícího. Chcete-li při natáčení vlogů telefonem dosáhnout co nejlepších výsledků, zkuste použít buď stativ, nebo stabilizátor. Pokud nemáte přístup k žádnému z těchto nástrojů, jednoduše si nacvičte co nejstabilnější držení telefonu!

Investujte do dobrého osvětlení

Pokud chcete vytvářet kvalitní vlogy, které opravdu vyčnívají z davu, věnujte pozornost osvětlení - a to jak přirozenému, tak umělému. Pokud chcete telefonem pořizovat skvělá videa, zajistěte si dobré osvětlení - to pomůže minimalizovat stíny a odlesky a zajistí, že vaše záběry budou vypadat ostře a jasně. Jasná okna nebo lampy jsou gr, a pokud je to možné, vyhněte se ostrému polednímu slunečnímu světlu.

V režimu na šířku

Jednou z největších chyb, kterých se lidé při natáčení vlogů telefonem dopouštějí, je to, že svá videa natáčejí v režimu na výšku neboli "na šířku". To může být pro diváky opravdu frustrující, protože video se při sledování na obrazovce počítače nebo televizoru automaticky ořízne. Místo toho vždy natáčejte videa v režimu na šířku, abyste zajistili, že vaše videa budou vypadat co nejlépe. Získáte tak více vodorovného prostoru, se kterým můžete pracovat, a bude snazší vměstnat vše do záběru, aniž by došlo k oříznutí důležitých vizuálních prvků nebo textu.

Kreativní úhly kamery

Vlogy vynikají především způsobem natáčení, takže se nebojte hrát si s různými úhly kamery a pohyby, abyste svým videím dodali na zajímavosti a rozmanitosti. Místo toho, abyste při natáčení drželi telefon jen přímo před sebou, zkuste experimentovat s různými úhly kamery - natáčejte z výšky nebo pod úrovní očí, přibližte se pomocí makroobjektivu nebo dokonce použijte nástavec, jako je selfie tyč, abyste získali zajímavé úhly.

Využití nástrojů pro úpravu

I když máte skvělé záběry z telefonu, je dobré použít některé základní editační nástroje pro vylepšení vašich vlogů - věci jako přechody a filtry mohou výrazně přispět k tomu, aby váš výsledný produkt vypadal lépe a profesionálněji. K dispozici je také řada aplikací a programů pro přidávání filtrů, efektů a textových překryvů do vašich vlogů, takže se nebojte s těmito funkcemi experimentovat, abyste svým videím dodali zajímavost a lesk.

Závěr

Pokud chcete pomocí telefonu vytvářet kvalitní a profesionálně vypadající vlogy, existuje řada skvělých tipů a triků, které vám mohou pomoci. Od použití nahrávání více videí, abyste toho stihli více najednou, až po využití nástrojů pro úpravu pro vybroušený výsledný produkt - tyto tipy vám pomohou posunout vaši vlogovací hru o úroveň výš. Tak na co ještě čekáte?

Začněte vlogovat ještě dnes!

Článek obsahuje komerční sdělení


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vytvorit-dokonaly-telefonicky-vlogging.html