jaktak.cz

Jak se staví dřevostavba na klíč?

Láká vás bydlení v dřevostavbě? Nízkoenergetické stavby jsou vidinou společné lepší budoucnosti. Pojďme si dnes ve zkratce přiblížit, jak se taková dřevostavba na klíč staví.

Láká vás bydlení v dřevostavbě? No ještě aby ne. Nízkoenergetické stavby jsou vidinou společné lepší budoucnosti. Pro nás i pro planetu, na které žijeme. V posledních letech zažívají opravdový boom. Další výhodou je rychlost zhotovení. I výroba v halách, kde se dostává použitému materiálu mnohem větší péče, než na tzv. mokré stavbě, připravované přímo na pozemku. Pojďme si dnes ve zkratce přiblížit, jak se taková dřevostavba na klíč staví.

Projekt a stavební povolení
Ještě před projektem všechno začíná ve vaší hlavě. Představy jsou důležitou součástí úspěchu. Jako první přijde ověření, zda se dají zhmotnit na vašem konkrétním pozemku. Zjistí se, jestli jsou v blízkosti pozemku inženýrské sítě (voda, elektřina, plyn, kanalizace). Proběhne geodetické měření. Nyní nastává chvíle zpracovat architektonický návrh. Při něm uplatníte své představy o novém domově, jež projektanti do projektu zapracují. Postupně vzniká projektová dokumentace a stavební povolení.

Hned po odsouhlasení a schválení povolení se 3D projekt přepracuje tak, aby z něj mohla vzniknout výrobní dokumentace. V té jsou zapracovány všechny důležité informace o vašem pozemku, ale také konkrétní prvky, jako jsou dveře a okna. Vybrané obklady, dlažby, podlahy. A finální rozmístění. Výroba probíhá ve vytápěné hale. Protože se používaný materiál nevystavuje žádným venkovním podmínkám, je možné jej perfektně ošetřit a předejít tak následkům vlivů tzv. mokré stavby. Všechny díly jsou pečlivě připravené na místě.

Menší dřevostavba na klíč se většinou připraví v hale. Na pozemek se veze již téměř hotový výrobek. V případě většího domu se v hale připravují jednotlivé součásti, které se následně kompletují přímo na stavbě. Poté probíhají dokončovací práce. Celá stavba se během pár měsíců proměňuje a vzniká z ní váš domov.

Pověděli jsme vám ve zkratce, jak se staví dřevostavba na klíč. Má to samozřejmě spoustu dalších pravidel, podmínek a detailů. Ty jsou ovšem připraveny pro oči a uši těch, kteří touží po vlastní dřevostavbě. Jste to právě vy? Obraťte se na Plzeňskou firmu Easy Homes Solutions s.r.o.
Dlouholeté zkušenosti a mnoho spokojených zákazníků dělá z Easy Homes parťáka, který s vámi zvládne táhnout celý projekt. A to od začátku až do konce. S vlastní projekční kanceláří zařídí také všechny papíry, včetně vyřízení stavebního povolení. Tak co, kdy se stěhujete vy?

Komerční článek


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-stavi-drevostavba-na-klic.html