jaktak.cz

Chcete změnit svou váhu? Vyhněte se drastickým dietám

Chcete změnit svou váhu? Vyhněte se drastickým dietám. Současné statistiky jasně ukazují, že Česká republika patří mezi země s největším výskytem nadváhy i obezity na celém světě. Tento stav s sebou přináší výrazná rizika, která rozhodně není dobré přehlížet. Optimalizace tělesné váhy je však během na dlouhou trať a vyžaduje trpělivost i poctivý přístup. Co musíte vědět, než se do dané práce pustíte?

Většina z vás pravděpodobně již slyšela o takzvaném BMI. Daná tabulka pracuje s výškou, váhou i věkem jednotlivce, přičemž na základě těchto údajů určí jeho přibližnou ideální hmotnost. Podívejte se na výpočet BMI a zjistěte, jak na tom jste vy. Během několika málo kliknutí zjistíte, jestli u vás existuje prostor pro zlepšení.

Pokud trpíte nadváhou, rozhodně byste se měli začít zamýšlet nad postupnými úpravami svého jídelníčku i pohybových aktivit. Důrazně však varujeme, abyste se vyhnuli podvodným reklamám na zázračné pilulky a extrémní diety, které vás v žádném případě nedovedou k cíli a pravděpodobně poškodí vaše zdraví.

Na základě vložených odkazů si snadno spočítáte i přibližný bazální metabolismus. O co se jedná? Výpočet bazálního metabolismu ukazuje, kolik kalorií je nutné denně přijmout, aby vaše tělo mělo dostatek energie pro udržení veškerých důležitých funkcí a zvládání zátěže.

V žádném případě se nesnažte dlouhodobě držet dietu, jež by vám neposkytla alespoň takový počet kalorií, který vám spočítala tabulka. Kalkulačka bazálního metabolismu vám dává pouze přibližné údaje, a tak slouží spíše jako orientační bod. Chcete-li přesnější informace, navštivte ověřené výživové poradce.

Následně přichází na scénu neoblíbená úprava jídelníčku. Největším kamenem úrazu v naší moderní civilizaci jsou ultra zpracované potraviny, jež obsahují ohromné množství škodlivin (konzervanty, spoustu cukru, soli a dalších látek). Zároveň v malém balení skrývají neuvěřitelnou nálož kalorií. Myslíte-li to s hubnutím vážně, naučte se je pomalu a postupně vynechávat.

Skvělou pomocí v tomto boji se vám stanou kalorické tabulky. V kombinaci s kuchyňskou váhou představují ideální prostředek, jak přijmout adekvátní množství bílkovin, sacharidů, tuků i vlákniny. V současné době v nich naleznete téměř všechny běžné suroviny, jež se dají pořídit v tuzemských obchodech.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/chcete-zmenit-svou-vahu-vyhnete-se-drastickym-dietam.html