jaktak.cz

Jak vybrat správný jídelní set pro váš domov?

Výběr toho nejlepšího jídelního setu může být složitým úkolem. Jedná se o ne zrovna malou investici, která výrazně ovlivní vzhled vaší kuchyně. Proto je třeba si dát při výběru opravdu záležet a brát v úvahu všechny proměnné. V článku jsme si pro vás připravili několik tipů a rad, které by vám mohly s touto problematikou pomoci.

Velikost prostoru a počet lidí v domácnosti

Předtím, než se vydáte hledat váš vysněný jídelní set, je potřeba vzít do úvahy velikost prostoru v místnosti. Jeho měření je nezbytné pro zajištění, že si vyberete set, který zde bez problému zapadne. Nejčastěji lze vybírat z nabídky setů pro čtyři nebo šest osob.

Důležitým faktorem je také počet lidí, kteří zde budou pravidelně usedávat. Pokud máte velkou rodinu nebo časté návštěvy, může být vhodné investovat do většího setu s více židlemi. Platí jednoduché pravidlo – mezi židlemi by mělo být alespoň 15 cm volného prostoru. Od počtu osob se odvíjí také délka stolu. Zde platí, že jedna osoba potřebuje prostor o délce minimálně 60 cm.

Materiál může ovlivnit jak vzhled, tak odolnost jídelního setu. Je proto důležité se zamyslet, co přesně hledáte. Dřevo je tradiční volba, která poskytuje přírodní vzhled. Naopak kovy, jako je ocel nebo hliník, mohou nabídnout modernější estetiku. Poslední možností, která se stává poslední dobou také oblíbená, jsou skleněné jídelní stoly. Ovšem zde je potřeba brát v potaz, že mají vyšší nároky na udržování.

Samotný styl by měl být v souladu s estetikou interiéru. Například pokud preferujete tradiční nebo rustikální vzhled, pak pro vás bude nejlepší volbou dřevo. A nezapomínejte, na židle! Ty by měly ladit nejen se stylem stolu, ale zároveň by měly být pohodlné a funkční. Opět platí, že do tradičního prostoru patří dřevo. V modernějších kuchyních a jídelnách můžete vsadit na modely s čalouněním, například kožené nebo sametové jídelní židle.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-spravny-jidelni-set-pro-vas-domov.html