jaktak.cz

Jak upéct krémové řezy s polevou z arašídového másla | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Tyto jedinečné čokoládové řezy jsou přesně tím zákuskem, kdy jeden kousek nikdy nestačí. Jedinečné souznění jemného arašídového másla a intenzivní čokolády z něj totiž dělá zákusek opravdu prvotřídní. Plně intenzivní, skvostně voňavý a v řezu úchvatný. A to vše jen díky zapojení čokolády a jemného arašídového másla do těsta, krému, ale i do čokoládové polevy.

Co je potřeba

S uvedeným množstvím si tento jedinečný čokoládový zákusek upečete na plechu velkém 20×30 cm

Na těsto:

  • 60 g čokolády na vaření
  • 60 g másla
  • 40 g tmavého kakaa
  • 2 lžíce instantní kávy v sypkém stavu
  • 125 ml horké vody
  • 150 ml oleje
  • 3 vejce
  • 2 lžičky vanilkového aroma
  • 400 g krupicového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • ¾ lžičky soli

Na arašídový krém:

  • 190 g jemného arašídového másla
  • 110 g másla
  • 280 g moučkového cukru
  • 4 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového aroma

Na polevu:

  • 100 g jemného arašídového másla
  • 50 g másla
  • 100 g mléčné čokolády
  • 50 g hořké čokolády či čokolády na vaření

Krok 1

Přípravu tohoto jedinečného čokoládového zákusku začněte stěžejní částí, a to čokoládovým těstem, respektive čokoládovým korpusem. Na něj nejdříve ve vodní lázni pomalu rozpouštějte nalámanou čokoládu s máslem.

Krok 2

V průběhu rozpouštění čokolády ve velké míse metličkou propracujte kakao, instantní kávu a horkou vodu do hladké směsi bez hrudek.

Krok 3

Kakaovou směs doplňte o rozpuštěnou čokoládu a olej. Metličkou opět prošlehejte, tentokrát však intenzivně, aby se všechny suroviny dokonale propojily.

Krok 4

Následně vešlehejte rozmíchaná vejce, provoňte vanilkovým aroma a opět metličkou intenzivně promíchejte.

Krok 5

Jako další do mísy k čokoládové směsi vešlehejte krupicový cukr.

Krok 6

Nyní už jen pro dokončení obohaťte hladký a vláčný čokoládový základ o mouku a špetku soli a vše vymíchejte v lité, hladké a jedinečně čokoládové těsto.

Čokoládovým těstem pak vyplňte plech s vyššími okraji, který jste předem vyložili pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C (horkovzdušná trouba 140 °C) přibližně 45–50 minut.

Po vytažení upečeného čokoládového korpusu z trouby jej nechejte na plechu zcela vychladnout.

Krok 7

Zatímco čokoládový korpus chladne, vyšlehejte elektrickými metlami změklé máslo spolu s jemným arašídovým máslem do hladké máslové pěny.

Krok 8

Do arašídově máslové pěny přidejte moučkový cukr a přilijte mléko i vanilkové aroma. Vařečkou nejdříve promíchejte a teprve poté opět elektrickými metlami prošlehejte.

Krok 9

Takto připravený, jedinečně jemný arašídový krém rozetřete v rovnoměrné vrstvě na vychladlý čokoládový korpus a povrch uhlaďte.

Krok 10

Ve vodní lázni pak na závěr celé přípravy rozpusťte jemné arašídové máslo s mléčnou i hořkou čokoládou. Jakmile bude čokoládová poleva krásně vláčná a hladká, sejmete ji z plotny a vmíchejte do ní klasické máslo, které polevu lehce naředí a půjde tak dobře nanášet na jemný arašídový krém.

Krok 11

Nyní už jen zbývá čokoládovou polevu nanést na jemný arašídový krém, povrch uhladit a tím jedinečný čokoládový zákusek dokončit.

Aby byl tento čokoládový zákusek z tmavé čokolády a jemného arašídového máslo jedinečný i na pohled, před krájením jej nechejte v lednici dostatečně vychladit a proležet.

  • Úchvatného zákusku, a to jak v chuti i vzhledu, dosáhnete i se zapojením arašídového másla „Crunchies“, tedy s křupavými kousky arašídů. Drobné kousky arašídů zintenzivní celkovou chuť zákusku a jemný arašídový krém bude díky nim pro oko zajímavější. Pozadu nezůstane ani čokoládová poleva, která vzhledem k obsaženým arašídovým kouskům přímo vybízí k celkovému sladění s arašídovou ozdobou v podobě nahrubo nasekaných arašídů.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-kremove-rezy-s-polevou-z-arasidoveho-masla-recept.html