jaktak.cz

Tepelné čerpadlo jako součást rekonstrukce

Rekonstrukce rodinného domu je ideální příležitostí k zavedení ekologických a ekonomických řešení. Jedním z nich je tepelné čerpadlo, které využívá energii z okolního prostředí – vzduchu, vody nebo země. Jedná se o moderní a inteligentní řešení pro vaši rekonstrukci.

Jedná se o zařízení, které dokáže využít obnovitelné zdroje energie, jako je vzduch nebo voda, a přeměnit je, na teplo pro vaši domácnost. Tepelné čerpadlo se hodí i do starého domu s vyššími tepelnými ztrátami, pokud je správně dimenzované a napojené na vhodný topný systém. Můžete s ním využívat nízký tarif elektřiny až 20 hodin denně.

Na trhu jsou různé typy tepelných čerpadel, které se liší podle toho, odkud čerpají teplo a kam ho dodávají. Nejčastěji se používají systémy vzduch / voda a vzduch / vzduch.

Princip tepelného čerpadla vzduch/vzduch je následující:

 Princip tepelného čerpadla vzduch/voda je následující:

Ať už si vyberete jakýkoli typ tepelného čerpadla, můžete si být jisti, že ušetříte na nákladech na energii a zároveň přispějete k ochraně životního prostředí. Tepelná čerpadla jsou totiž schopna vytvořit až čtyřikrát více tepla, než kolik spotřebují na provoz. Navíc využívají obnovitelné zdroje energie, které nevytvářejí žádné emise skleníkových plynů. Mezi nesporné výhody patří multifunkčnost. Některá tepelná čerpadla dokážou nejen vytápět, ale i chladit, ohřívat vodu, větrat nebo ohřívat bazén. Tímto způsobem mohou nahradit několik zařízení a zvýšit tak úsporu energie a místa.

Tip: Spočítejte si, kolik zaplatíte za vytápěné a zvažte změnu dodavatele energií nebo zdroje vytápení.

Tepelné čerpadlo je bez pracné, protože nepotřebuje žádné palivo, jako je uhlí nebo dřevo. Je ekologické, jelikož nevytváří žádné emise skleníkových plynů. Dodává rodině pohodu a komfort. Dokáže zajistit stabilní teplotu v domě a dostatek teplé vody pro sprchování, mytí nádobí nebo praní. Umožňuje nastavit optimální teplotu v domácnosti a regulovat ji podle potřeby i na dálku pomocí internetu nebo mobilní aplikace.

Pokud plánujete rekonstrukci a chcete svůj domov udělat ekologičtějším a ekonomičtějším, zvažte instalaci tepelného čerpadla. Je to investice, která se vyplatí nejen vám, ale i budoucím generacím. Umožní vám užívat si pohodlí domova bez obav z vysokých nákladů na energie a zároveň přispět k ochraně životního prostředí.

Tepelné čerpadlo je ekologické a ekonomické řešení pro váš rodinný dům.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/tepelne-cerpadlo-jako-soucast-rekonstrukce.html