jaktak.cz

Tři věci, na které byste se měli zaměřit při pořizování nového koberce

Koberce patří mezi výrazné kusy vybavení, se kterými se setkáme v mnoha domácnostech, kancelářích nebo obchodech. Při výběru toho nejideálnějšího, je důležité zvážit několik faktorů, abyste zajistili, že vyhoví potřebám dané místnosti i potřebám vašim. A právě na ty se zaměříme v našem dnešním článku.

To, z čeho jsou koberce vyrobeny, hraje nejspíše tu největší roli. Materiál dokáže ovlivnit nejen vzhled, ale také trvanlivost nebo celkové pohodlí. Nejčastěji se můžeme setkat s těmito:

Tato čistě individuální záležitost je jen a jen na vás. Pokud zvolíte kvalitní metrážové koberce (celoplošné), pak je důležité nezapomenout nechat rezervu. Ideálně alespoň pět centimetrů pro případné finální úpravy. U kusových koberců, pak už není co řešit a vyberte si velikost tak, jak potřebujete.

Dnes si můžeme vybrat z obrovského množství vzorů a stylů, jenže ne každý se hodí všude. Například pokud máte místnost s jednoduchým nábytkem a doplňky, je dobré sáhnout po výraznějším kusu. Můžete tak jednoduše oživit celý pokoj. Pokud jde o samotné barvy, pak zde je to vcelku jednoduché. Světlé barvy pomohou místnost opticky zvětšit, zatímco tmavší ji zase dají jistý nádech elegance a pohodlí.

 

Jak sami vidíte, tak vybrat vhodný koberec do místnosti není žádná atomová věda a dokáže to každý zcela sám. Jen je třeba se zaměřit na vše potřebné.

 

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / stock.adobe.com


Zdroj: https://www.jaktak.cz/tri-veci-na-ktere-byste-se-meli-zamerit-pri-porizovani-noveho-koberce.html