jaktak.cz

Jak vytvořit originální výzdobu na Vánoce

Chtěli byste si vyzdobit byt originálně? Nebaví vás už výzdoba, kterou provádíte každý rok? Nechcete si v obchodě kupovat to, co může mít každý? Tak si svou výzdobu vyrobte sami! Poradíme vám jak. Vánoční výzdoba nemusí být jen nutné zlo, může to být příjemná činnost i legrace s ostatními rodinnými příslušníky. Nabídneme vám tipy na to, jak a co v bytě zajímavě vyzdobit tak, abyste si to užili.

Krok 1

ozdoba na dveřích

Velmi pěkné je pověsit na vchodové dveře do bytu nějakou tu vánoční ozdůbku. Vůbec ji ale nemusíte kupovat, stačí, když si navrhnete na papír nebo v hlavě, jak byste chtěli, aby vaše ozdoba vypadala, a pak ji jen zrealizovat. Můj tip je například: spojit dvě menší smrkové větvičky a vytvořit jakousi stříšku. Poté stačí usušený plátek pomeranče nebo citronu, který pověsíte mezi větvičky. To je ale jen jedna z možností, nechte své fantazii volný průběh a určitě na něco přijdete sami.

Krok 2

vánoční řetězy

Vánoční řetězy nemusí být jen z umělé hmoty, stříbrné, zlaté nebo červené. Můžete si je vyrobit sami ze zbytků po ovoci. Například krásný vánoční řetěz můžete vyrobit z jablečných jadérek. Vždy, když máte ovocnou svačinu, vyberte ze zbytků jadérka a navlékněte je na nit. Elegantně ale působí i pomerančový řetěz, který provoní váš byt nádhernou citrusovou vůní. 

Krok 3

vánoční ozdoby

Stejně jako ozdobu na dveře, tak můžete vytvořit i ozdoby na vánoční stromek. Zapomeňte na klasické kouličky nebo figurky z čokolády (ty mohou mimo jiné stejně tak zůstat na misce pod vánočním stromkem). Vyrobte si vánoční „ovocné“ ozdoby! Výborné je nakrájet na plátky různé druhy ovoce, například plátky pomeranče nebo citrónu, nebo plátky jablka (u něj je ale vhodnější, aby uvnitř byla vidět ta pěkná hvězdička z jadérek), nebo co vás napadne, a usušit je. Dejte ale pozor, abyste je nepřesušili. Stačí jeden den a ozdoby hned vyrábějte. Jinou možností mohou být například plátky usušeného ovoce zavěšené na háčky na stromek s tím, že tu a tam navážete červenou mašličku. Vypadá to velmi jemně a elegantně. Mašli vybírejte spíš užší a dbejte na to, aby mašle nebyla příliš dlouhá.

Krok 4

výzdoba v oknech

Podobným způsobem, jako jste vyrobili výzdobu na dveře, vyrobte i výzdobu do oken. Pěkný může být například vánoční řetěz z jablečných jadérek, kterého zachytíte na zácloně na třech místech tak, aby vytvářel jakousi stříšku. A doprostřed pověsit nějaký druh ovoce, nebo třeba jen slzu z jiného vánočního řetězu, například z citrusových jadérek. Slzou se myslí velmi krátký vánoční řetěz, který v jednom místě spojíte a pověsíte ho pod „střechu“ jablečných jadérek. I z plátků ovoce můžete vymýšlet různé kreace a tvary, jak je neobvykle spojit dohromady.

Krok 5

větvičky do vázy

Voňavé a pěkné ozdobení vánočního stolu jsou smrkové větvičky, které nařežete před Vánoci v lese, a pak je naaranžujete do vázy. Ozdobte pak tyto větvičky podobně, jak již bylo naznačeno, ale hlavně - podle vaší fantazie!

Krok 6

vánoční svícen

Romantický je večer při zapálené svíčce se svými blízkými, to mi asi potvrdíte. Existuje mnoho druhů mustrů na vánoční svícen, kam stačí jen zastrkat smrkové větvičky a přizdobit ho nějak netradičně. A máte další prvek, který jen doplní už tak voňavou vánoční atmosféru.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vytvorit-originalni-vyzdobu-na-vanoce.html