Jak zužitkovat maso z pečené svatomartinské husy? Udělejte TOP burger
Pokud se vám nepodaří sníst celou svatomartinskou husu, nezoufejte! Máme pro vás skvělý a chutný recept, jak zbylé maso využít — domácí hamburger s trhaným husím masem. Je to jednoduchý způsob, jak proměnit zbytky v něco nového, šťavnatého a plného chutí, co potěší celou rodinu.
Co je potřeba
- zbylé pečené husí maso (cca 300 g), natrhané na menší kousky
- 4 bulky na hamburgery
- 1 menší cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky (volitelné)
- listy salátu
- plátky sýra (např. eidam, hermelín nebo cheddar)
- majonéza, hořčice nebo oblíbená BBQ omáčka
- sůl, pepř
- trochu oleje na smažení
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte cibulové plátky dozlatova. Pokud chcete, přidejte také papriku a krátce ji osmahněte.
- Přidejte natrhané husí maso a vše spolu krátce prohřejte, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Bulky rozkrojte a můžete je na chvíli lehce opéct na pánvi nebo v troubě, aby byly křupavé.
- Na spodní polovinu bulky dejte list salátu, pak porci trhaného husího masa se zeleninou a plátek sýra. Přidejte omáčku podle chuti a přiklopte druhou polovinou bulky.
- Podávejte s hranolky, bramborovým salátem nebo jen tak samotné.
Takto připravený hamburger je rychlý, chutný a skvělý způsob, jak dát druhou šanci svatomartinskému masu a užít si ho i po jedenáctém listopadu.