Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bojovat s depresemi díky správné stravě | rady

Jak bojovat s depresemi díky správné stravě | rady

Jak bojovat s depresemi díky správné stravě | rady. Deprese často zbavují chuti k jídlu, ale ještě častěji naopak chuť k jídlu vyvolávají a způsobují přejídání se nebo jezení sladkostí. Když trpíme touto psychickou poruchou, pijeme alkohol, abychom utišili naše trápení. Často se stravujeme různými polotovary, protože nemáme chuť chystat si něco „extra“. A víte, že právě takovým způsobem stravování svou depresi ještě podporujete? Podívejte se, jak byste měli jíst, aby se deprese zmírnila.

Diskuze k článku

Přidat komentář

KamSsa1 . (neověřeno) | Po, 05/20/2019 - 19:27

Myslím si, že v některých případech na deprese strava nemá až tak zásadní vliv, já jím poměrně hodně zdravě a depresemi trpím i tak. Nejvíce se mi však osvědčilo sezení u https://psycholog-holcner.cz/ , takže doporučuji spíše vyhledat odbornou pomoc.

Lenka Krátká (neověřeno) | Pá, 07/19/2019 - 09:35

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že správná stava je v boji s depresí opravdu klíčová. Já sama si s depresí užila své, takže si myslím, že vím o čem mluvím. Zkoušela jsem i různá antidepresiva, ale abych pravdu řekla, tak mi z dlouhodobého hlediska moc nepomohla. Změna stravy ale naštěstí ano. Jen tak mimochodem, nedávno jsem se dočetla, že lékaři a vědci v poslední době začínají experimentovat s léčbou deprese (i jiných psychických onemocnění) pomocí lysohlávek, což mi příjde jako poměrně zajímavý krok. Dočetla jsem se o tom tady: https://leakshare.org/magic-mushrooms-could-start-replacing-some-antide…

Další zajímavé články

Jak na zdravější velikonoční nádivku
Jak na zdravější velikonoční nádivku
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který se připravuje ze staršího pečiva, uzeného masa a velké spousty jarních bylin. Tento recept je od klasické…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.