Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat plastová okna | rady

Jak vybrat plastová okna | rady

Jak vybrat plastová okna | rady. Plastová okna se stala fenoménem doby. Na našem trhu působí stovky firem nabízejících plastová okna. Jak však mezi nimi vybrat tu správnou? Je spousta faktorů, které vás ovlivní při výběru dodavatelské firmy. Na které si dávat pozor a které při výběru upřednostnit vám poradí následující řádky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Článek je sice hodně obecný, ale aspoň lidem trošku napoví, na co si dát pozor. Přesné specifikace by vám stejně měl sdělit dodavatel, kterého oslovíte. Já jsem poptával okna u společnosti Vekra a přesně mi řekli, jaká okna na náš barák budou nejlepší. Podle mě by mělo být v zájmu každého prodejce, aby vám poradil a všechno vysvětlil. Okna máme druhým rokem a jsme spokojeni.

Jiří U. (neověřeno) | Út, 11/03/2015 - 10:18

Rád bych k tomuto článku dodal několik podrobnějších informací, které je dobré sledovat při výběru oken. Pokud chcete kvalitní okna, žádejte plastový profil třídy "A". Ten je nejtlustší, a proto je na něj využito nejvíce materiálu. Okna z prvoplastu drží lépe ve sváru, díky čemuž jsou pak okna pevnější. Vždy si zjišťujte původ oken. Na našem trhu je mnoho překupníků, kteří mají okna bůhví odkud. S výrobou nemají nic společného, a proto nemohou ta kvalitu oken ručit. Všechny tyto parametry si nechte uvést do kupní smlouvy, aby vás následně nemohl nikdo ošidit.

vl (neověřeno) | Po, 01/10/2011 - 13:58

Moc textu a žádné schéma nebo obrázek.

Karel (neověřeno) | Út, 07/30/2019 - 22:32

Díky za spoustu užitečných tipů při výběru plastových oken. Zrovna s manželkou stavíme nový dům, a tak jsme při výběru oken samozřejmě ostražití. Přecejen chceme, aby v domě dokázaly udržet teplo a zároveň se nijak nemlžila. Při výběru tak upřednostňujeme kvalitu před nízkou cenou.

Vaclav Zila (neověřeno) | Út, 10/20/2015 - 14:17

Hodně užitečných tipů, rad a řešení problému s okny najdete také v blogu svetoken.cz

Luboš T. (neověřeno) | St, 11/07/2018 - 01:00

Pěkný článek, i když trochu stručný. Člověk by měl podle mě brát v potaz i to, o jaký typ stavby se jedná, jestli chce dvojsklo nebo trojsklo a takovéhle detaily. Našel jsem o tom celkem konkrétní článek, tak ho když tak najdete v odkazu u přezdívky :)

KamSsa1 . (neověřeno) | Ne, 06/23/2019 - 17:53

My jsme si nová okna kupovali již před dvaceti lety a jsme s nimi naprosto spokojení. Minulou zimu sice troškučiku začala profukovat, po tom co jsem však objednal nové těsnění oken a dvěří se vše vyřešilo, tudíž naprostá spokojenost.

Nepřihlášený (neověřeno) | Ne, 01/23/2011 - 22:58

Příliš obecné, rady typu vybírejte obezřetně a volte kvalitní a prověřené materiály nejsou k ničemu.

Další zajímavé články

Jak vybrat plovoucí podlahu
Jak vybrat plovoucí podlahu
Plovoucí podlahy jsou v dnešní době zcela běžnou součástí vybavení domácností. Podlaha dotváří celkový vzhled a atmosféru interiéru. Pořízení plovoucí…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.