Přejít k hlavnímu obsahu

Jak snížit bolest kloubů

Jak snížit bolest kloubů

Bolest kloubů se od určitého věku stane častým společníkem. Může být způsobena velkým zatěžováním kloubů, stářím, zánětem nebo nadváhou. Nemoci jako artridita nebo artróza se musí léčit léky, řada z nás ale nemá žádnou podobnou nemoc, a přesto je klouby bolí každý den. Pokud jste je celý život přetěžovali, ukážou vám na stará kolena, co dokážou. Naštěstí existuje řada dobrých rad, jak bolest kloubů snížit.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Tak Colavital mi nic neříká, teda aspon ne takhle podle názvu. KAýždému zabírá něco jiného. Já používám Enzycol a spoštovným to vychází stejně :D

Colavit jsem taky používala. Je možné, že přstal účinkovat? Opět se mi vrátila ta nesnesitelná bolest ramene. Potřebuji něco doporučit.

Hele já vyzkoušela enzycol. Díky něco jsem mohla zase zpátky hrát volejball, kterého jsem musela nechat kvůli ramene. Jsem s ním nadmíru spokojená. Vyzkoušej ho taky, není ani moc drahý.

Je dost možné, že si tvoje tělo zvykne na určitý přípravek a ten pak přestane účinkovat. Já to tak mám s kosmetikou nebo deodorantama. Musím je obměnovat, takže bys taky měla vyzkoušet něco jinéo ;-)

Já vím, už jsem o tom taky slyšela, že to tak funguje.... i u kosmetiky, líčení a pod. Nenadělám nic. A jaký je tedy ten Enzycol?

Jiří Žilavý (neověřeno) | Ne, 11/01/2015 - 00:52

V poslední době, mě zlobí ramena. Bolest dokáže vzbudit v noci. Tady jsem vyčetl několik rad. Mám tedy co zkoušet.

Radka81 (neověřeno) | Ne, 09/09/2018 - 20:42

Ahoj. Chtěla bych se zeptat... Nemáte někdo zkušenosti s tzv magnetoterapií? Bolestmi kloubů trpím už dlouho a nic mi bohužel nepomáhá. Nedávno jsem se o tom bavila se známou a ta mi doporučila právě magnetoterapii, že prý jí to moc pomohlo. Tak by mě zajímalo, jestli s tím nemá zkušenost ještě někdo jiný. Díky mockrát. :-)

Vendula (neověřeno) | Ne, 12/02/2018 - 08:39

Určitě nějaké vitmainy na klouby, mě pomohly od problému a následně i odstranily bolest.

Jana V. (neověřeno) | Po, 09/24/2018 - 07:49

Moje maminka dost trpí na bolesti kloubů. A bohužel ji to dost omezuje. Chtěla by být fyzicky aktivní, ale bolesti jí to nedovolují. Ráda bych jí nějakým způsobem pomohla, tak jsem trochu brouzdala po internetu a narazila na názor, že by na to mohla pomoci domácí fyzioterapie. Co myslíte, má smysl to vyzkoušet?

Jan (neověřeno) | Út, 05/18/2021 - 17:13

Bezinky jsou dobrý, ale že by pomáhaly na klouby to nevím. Že by mohly pomoct nějaký ty krémy to věřím, ale nechce se mi furt mazat. Neznáte někdo nějaký další metody jako třeba ty magnetoterapie od biomagu?

ekonom68 (neověřeno) | Pá, 04/15/2011 - 15:11

Ako lampasák - technik na radiolokátoroch som získal reumu ako hrom.
Váha primeraná, ale od 45 r. chodím do kúpelov.
Ak mi svalstvo kĺbov prechladne, tak sa budím bolesťou a vidím všetkých svätých.
Možno je to dedičné? Som chlapec z dediny a rolnícky syn - tak nie čo znesiem.

Rada: nekupujte drahé masti, ale natrhať žihľavu a bolľavé miest natrieť (pozor, na koži sa objavia pluygierikz, ale telo sa prispôsobí - to som odpozoroval u otca).
Funguje to na 150%.
Tie čaje ako podporu mám odskúšané.

Markét (neověřeno) | So, 08/31/2013 - 19:08

Já jsem na klouby použila Colavital. Našla jsem ho na internetu za velice dobrou cenu. Vyzkoušela jsem a už u něj zůstanu. Je to jediný přípravek na klouby co jsem kdy vyzkoušela a poznala jsem tak radikální změnu. Opravdu mě ty klouby začali hodně bolet a teď můžu sportovat zase jako mlaďoch :-)

Kara (neověřeno) | Po, 01/05/2015 - 13:45

jen k bezovému sirupu.. nepřehánějte to s pitím, protože může vyvolat nauzeu - nevolnost.

Baruška (neověřeno) | Út, 01/27/2015 - 08:48

Colavital taky znám, je super, beru ho pravidelně protože mi opravdu pomáhá, není nejlevnější ale za kvalitu si člověk musí připlatit. Objednávám si ho na netu a když koupím rovnou dvě balení, neplatím ani poštovné, jo i v mládí musí člověk klouby asi hýčkat.

Další zajímavé články

Jak sbírat a využít břízu bělokorou
Jak sbírat a využít břízu bělokorou
Jak sbírat a využít břízu bělokorou | rady a tipy. Listy břízy bělokoré si můžete nasušit do zásoby a využít je nejen při jarní očistě ledvin a močový…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.