Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se vyhnout nadýmání

Jak se vyhnout nadýmání

Nadýmání zná zřejmě každý. Přestože je to přirozený proces, jakým se tělo vyrovnává s větším nahromaděným plynů ve střevech, je to činnost společensky nevhodná. Často nás tedy dostává do trapných situací, nebo jsme nuceni plyny zadržovat, což nám může později způsobit další nepříjemné pocity. Příčin nadýmání přitom může být mnoho. Od stravy přes nedostatek tekutin a pohybu až k psychice. Nadměrná plynatost se může stát skutečným problémem, zejména když ji provázejí časté bolesti. Jak se nadměrnému vypouštění plynů z těla vyhnout?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Naše dcerka pár dní po porodu začala trpět kolikou, a tak jsme se šli poradit s doktorkou. Začali jsme s polohováním (klubíčko, tygřík) a masážemi. K tomu před každým kojením Espumisan... a po pár dnech se to opravdu začalo zlepšovat.

přesně jak se tu píše,článek je pravda,snažím se dodržovat... a když trápí bříško naší malou sáhnu také po Espumisanu,jak holky píšou působí jen vestřevech,zabírá celkem rychle,dobře chutná a i cena je velice příznivá...

No jéžiš, v obou těhotenstvích, ale při druhém jsem už byla dostatečně poučená a koupila si Espumisan do lékárničky hned, jak jsem našla dvě čárky na testu. :)

Ahoj,

taky mame s pritelem problemy s nadymanim a zatim nam nic ucinne nepomohlo, ale poridili jsme si deodoracni pradlo a jeden nejvetsi problem to uplne vyresilo - vetry nejsou citit a to vubec.

M.

I já to tak mám. A můj synek (2měs.) trpěl fakt hodně :( Ale doktorka říkala, že chvilku trvá, než se trávení rozběhne. Doporučila na ulevení Espumisan - na vstřebání plynů a probiotika na lepší trávení. Když pláče, dám si ho do šátku a on se uklidní... Celkově se to zlepšuje a v noci už je syn mnohem klidnější ;)

U miminka nás to minulo, naštěstí, ale na nadýmání trpí manžel a to strašně! Je to někdy dost nepříjemné, takže mu s sebou do práce nebo kamkoli kam jde dávám tobolky Espumisan a je spokojený, zabírají mu dobře. :-)

To jsi šťastný člověk, že u miminka ne - mně řvaly obě děti, než jsme začali dávat Espumisan kapičky do mlíka.
Ale právě štěstí, že jsem o nich věděla díky chlapovi, ten totiž taky kudy chodí, tudy... no nic, takže jsem mu už před lety začala pořizovat tobolky Espumisan a pak po porodu jsem zjistila, že existuje i dětská verze v kapičkách. :)

Já pořídila tobolky Espumisan před pár lety jako dárek dědovi k narozeninám. Původně to mělo být myšlené jako legrace (ovšem bylo to s ním k nevydržení), ale protože mu zabraly, tak si je od té doby kupuje sám a je s nimi naprosto spokojený. :-)

To je pravda,nám Espumisan na prdíky je fakt výbornej...nám hodně pomohl,když byl prcek miminko...a ještě dnes když je větší po něm občas sáhnu...

Asi to je tím "mlíkem na mozku" :-D
Ale jinak musím potvrdit, že jsme Espumisan také u dcerky používali a pomohl jí. I jsem si dávala pozor, co jím, hodně jsem pila kojící čaj a na spaní jsme zavinovali.

Prádlo? To tedy slyším prvně, že existuje nějaké prádlo na prdy. A to se nosí v noci? Není to nepohodlné?
Já tedy beru Espumisan, pomáhá mi.

U miminek se na nadýmání nebo na koliku, jak se tomu říká, nejlíp osvědčily kapičky Espumisan.
Jsou sladké, takže dětičkám chutnají, cenově vychází dobře a zabírají rychle.

Pro děti jsou kapičky Espumisan výborné,nám tedy pomohly opravdu hodně...

Protiprdový prádlo, to zní dost legračně. Jak to vypadá? Jako skafandr? :-)
Já jsem asi konzerva, zůstanu u Espumisanu.

No právě, dodržovat člověk může kolikrát všechny zaručené návody a tělo stejně zareaguje po svém, takže na problémy s nadýmáním doma užíváme Espumisan. :-)

Já strašně trpěla na nadýmání v těhotenství. Ještě než jsem si udělala test, tak jsem měla pocit, že každou chvíli musím explodovat. :-) A měla jsem to celých devět měsíců, hrůza. Ještě že mi zabral Espumisan, to mne zachránilo.

Takhle nepravděpodobnou a trapně psanou diskuzi jsem snad ještě nečetla. :) Tím neříkám, že Espumisan nemůže někomu trochu pomoci...

No, myslela jsem, že to zvládneme s fenyklovým čajem...ale nakonec jsem také sáhla po Espumisanu...a po pár dnech pravidelného užívání dceři opravdu zabral a byla klidnější.

U prcka jsme se tomu vyhnuli, ale já si s tím užila dost - celé těhotenství, tedy dokud jsem nenasadila Espumisan, ten to hodně zlepšil. Je fakt super, že se dá brát v těhotenství, takových přípravků je dost málo.

U mě by se to v těhotenství bez Espumisanu neobešlo,....trpěla jsem na nadýmání jako nikdy před tím....byla jsme strašně ráda,že i těhulky Espumisan můžou užívat...a že lék tak skvěle účinkuje....

Kačkač (neověřeno) | Út, 09/09/2014 - 08:30

Prdíky jsme zažili u obou našich dětí. Hlavní je zachovat klid a zkusit ulevit - teplou koupelí, obkladem, zavinutím, masáží, hýbáním nožiček... my jsme obě děti při prdíkách houpali, nosili v šátku nebo chovali na tygra...
Z léků můžete zkusit kapičky Espumisan ( ty jsou cenově přijatelné a obsahují simethicon, který nahromaděné plyny pomůže dostat ven z těla)... a k tomu klidně 1x denně probiotika. Našim dětem se trávení rychle upravilo a bylo po problému.

Marila (neověřeno) | Út, 09/22/2015 - 12:58

Nadýmání mne hodně trápilo v těhotenství, předtím ne, tak jsem si na radu doktorky pořídila Espumisan. Fungoval, tak jsem ho rovnou koupila i ve verzi dětských kapek a dávala synovi ještě v porodnici - ty kapky se dají dávat od narození. A fakt žádná kolika nedorazila.

JirkaT (neověřeno) | So, 04/04/2015 - 21:06

Všechny asi ne, ale naprostou většinu. Je to znát i z koncepce.

Jitka35 (neověřeno) | Čt, 10/23/2014 - 20:03

Nadýmání mě trápí už několik měsíců,prakticky od doby co jsem otěhotněla...jediné řešení,které mi opravdu dobře funguje - omezit v jídelníčku nadýmavé jídlo a určitě Espumisan,bez něj si to nedovedu ani představit....

Iksalik (neověřeno) | St, 12/09/2015 - 00:37

Na nadýmání je skvělý Espumisan, pro dospělé i pro děti.
Já dávám už druhému synovi pravidelně pět kapiček před každým kojením a bolení bříška se nám úspěšně vyhýbá.

Nikola (neověřeno) | Čt, 08/20/2015 - 20:41

Nadýmání znám z těhotenství a potom když se narodil prcek...vše jsme vždy řešili pomocí Espumisanu,....u dětí je to hrůza,takový mimískové a už takové trápení.... Espumisan kapičky pro děti jsou určeny od narození a velmi dobře chutnají a co je nejdůležitější celkem rychle zabírají :o)

Sonička (neověřeno) | Čt, 08/20/2015 - 21:29

Mněnanadýmání pomáhá kmín... ale u miminka jsme nakonec koupili Espumisan, a ten teprve pomohl...babské rady neměly úspěch :(

Ladka (neověřeno) | Čt, 01/01/2015 - 07:47

Tak jsem ráda,že nejsem jediná...těhotenství a hlavně začátek těhu,to byl děs...do toho 4 měsíce jsem trpěla na nadýmání hodně...Espumisan mi pomáhal super a i miminku ho určitě pořídím...hodně čtu chválu,takže nebudu váhat a začnu kapičky dávat už od narození .o)

Anička29 (neověřeno) | Čt, 12/26/2013 - 10:57

Nadýmání - to je u nás v rodině často řešeno :-P Máme malé miminko, které bříško umí pěkně potrápit :( Zkoušeli jsme hodně věcí, až se nám nejvíc osvědčila kombinace: kapičky Espumisan, poloha v tygříkovi a zavinovačka. Espumisan jsem používala i v já v těhotenství a moc mi pomohl, je bezpečný, do organismu se nevstřebává, působí jen ve střevech ;-)
Popíjení fenyklového a kmínového odvaru také může pomoci ;-)

Uriáš (neověřeno) | St, 10/01/2014 - 15:49

V první řadě se vyhýbat jídlům, která na organismus mají nadýmavý efekt, a pokud to z nějakého důvodu nejde, obstarat si v lékárně Espumisan. :)

Kamila (neověřeno) | St, 10/01/2014 - 17:26

Správná strava je základ,ale i tak mě nadýmání trápí - začalo to,když jsem přišla do jiného stavu a té doby mám problémy stále :o( Jediné co mi pomáhá udržet problémy v mantinelech je Espumisan,simeticon rozpouští nahromaděné plyny už ve střevech a tak je mi po něm mnohem líp,beru ho dlouhodobě a jsem spokojená :o) Dokonce i náš prcek užívá kapičky Espumisan na bolavé bříško a jsem ráda,že mu alespoň něco uleví....

Samodruh (neověřeno) | Út, 11/11/2014 - 20:31

Nadýmání byla moje noční můra dvakrát - v pubertě a v těhotenství. V pubertě jsem to nemohla řešit jinak než dietou, téměř nulovou, nadýmalo mě všechno, a bylinkovým čajem od babičky. V těhotenství už mi naštěstí v lékárně poradili Espumisan. :)

Jaroslava Nedvědová (neověřeno) | St, 04/01/2015 - 17:38

Všechny příspěvky psal distributor Espumisanu? Traplné - nepozná jen debil.

Vilemína (neověřeno) | So, 01/04/2014 - 20:32

Tak vše výše napsané je pravda a vše se snažím dodržovat - já i mé děti... ale stejně to občas někdy potrápí. Pro tyto případy mám doma kapičky Espumisan. Mohou je i nejmenší dětičky a působí jen ve střevech - pomáhá vstřebat plyny a bříško netlačí. Máme s ním doma jen dobré zkušenosti ;-)

helenaPP (neověřeno) | St, 01/29/2014 - 19:38

u miminek určitě doporučuji masáže bříška, jsou i přímo olejíčky. a já taky dávala před každým kojením kapičky espumisan. je super, že se dají dávát už od narození a hlavně, že působí fakt jen ve střevech miminka..takže za mě palec nahoru :-)

Katarina (neověřeno) | Po, 02/10/2014 - 14:01

I já jsem v těhotenství trpěla nadýmáním :-( Espumisan mi zabíral a k tomu kefíry a jogurty ;-)
Naše miminko má také občas bolení bříška ... také dávám kapičky Espumisan... malému chutnají :-D ale k tomu se snažím, co nejvíc s ním cvičit a masírovat bříško, aby šly prdíky ven ;-)

Amy (neověřeno) | Út, 02/18/2014 - 12:24

zjišťuji v mém okolí, že nadýmání je problém, a to především u miminek:( Já třeba na nadýmání nikdy nějak netrpěla, ale naše dcerka má nafouklé bolavé bříško :-( Stravu si hlídám, máme i dost pohybu... Tak jsem také vyzkoušela Espumisan, a musím říct, že se dceři očividně ulevilo ;-) K tomu vařím odvar z fenyklu a kmínu a dávám po lžičkách.

Další zajímavé články

Jak bojovat s hemoroidy
Jak bojovat s hemoroidy
Nemoc, se kterou se setkává v současné době velká část populace, je také velmi choulostivým problémem. Týká se totiž střevní oblasti a konečníku, a ta…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.