jaktak.cz

Jak podávat hořcici k jídlu

Historie hořčice sahá do starověku. Již otec medicíny Hipokratés doporučoval hořčici k léčebným účinkům. Víte která hořčice se hodí ke kterému jídlu? A jistě už také víte, že v supermarketu dnes nekoupíte jen plnotučnou hořčici a kremžskou hořčici. Tady je stručný základ informací o hořčicích, se kterými se v kuchyni neztratíte.

Krok 1

Středně ostrá - vyrobena ze stejných dílů žlutých i hnědých semínek - hodí se do zálivky, na potírání pečeně a ke grilované klobáse

Krok 2

Sladká - vyrábí se z pražených hořčičných zrn, vody, octa a soli - je dobrá k uzené pečeni, játrovému sýru, bílé klobáse a natvrdo uvařeným vejcím

Krok 3

Dijonská - pikantní z hnědých zrn - ideální k salámům, sýrům, drůbeži a grilovaným lahůdkám

Krok 4

Ostrá - obsahuje větší podíl hnědých zrn a proto je pálivá - vhodná k pikantním uzeninám

Krok 5

Fíková - základní složkou jsou čerstvě naložené plody - ladí s tvrdými sýry - kromě fíků se vyrábí i z dýně, hrušek a třešní

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-podavat-horcici-k-jidlu.html