Přejít k hlavnímu obsahu

Jak sestavit vyvážený vegetariánský jídelníček

Jak sestavit vyvážený vegetariánský jídelníček

Ať už jste opustili tábor "masožravců" z jakéhokoli důvodu, je důležité nedělat kompromisy se svým zdravím. Ačkoli si mnoho lidí myslí, že vegetariánská strava je zdravější než jídelníček obsahující maso, přece jen je jednostrannější, než když maso jíte. Musíte proto více přemýšlet nad tím, co a kdy do svého jídelníčku zařazujete. I přes ušlechtilou snahu neubližovat zvířatům jsou i vegetariáni stále jen bytosti z masa a kostí. Vyvážená vegetariánská strava může být pro vás prospěšná, nedoporučuje se však u lidí ve vývinu, u těhotných a kojících žen a anemiků. Pojďme se spolu podívat na její největší úskalí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Wolfik (neověřeno) | St, 02/27/2013 - 21:06

Vaše doporučení jsou tak ze 60. let minulého století...

Soňa (neověřeno) | Ne, 04/20/2014 - 00:28

Jsem sokovana, jake informace se zde uvadeji.. O spravnem praktikovani vegetarianstvi autor evidentne mnoho nevi. Nebyt pet let vegetarianka tak zacnu mit strach....

Peťánek (neověřeno) | So, 11/29/2014 - 10:57

Další z mnoha podobných článků, kde jsou uvedeny jen obecné a nepřesné informace...Proč bychom, dle autorky, měli uznat, že tělo potřebuje i bílkoviny živočišné??? Mnoho autorů nemá o daných tématech hlubší znalosti a mnohaleté osobní zkušenosti, mnohdy jen kopírují texty jiných článků.
Nedávno jsem četl naprosto stupidní článek, jak si nějaký muž po 25 letech veganství udělal k jídlu velký propečený steak ( a další a další porce masa) a jak báječně se pak cítil, atd. Autor článku zde evidentně chtěl zvýšit návštěvnost jistých internetových stránek a zřejmě netuší, co by to udělalo se střevy a organismem dotyčné osoby!!!

Martin Klimeš (neověřeno) | Út, 05/10/2016 - 09:19

toto jsou velmi jednostranné informace. s úlekem jsem dočetl a uklidnily mě až komentáře výše.

Další zajímavé články

Jak na gomasio – sezamovou sůl | recept
Jak na gomasio – sezamovou sůl | recept
Jak na gomasio | recept. Gomasio je zdravé ochucovadlo vyrobené nejčastěji ze sezamových semínek a mořské soli, jež pochází z Japonska a má i léčebné…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.