Přejít k hlavnímu obsahu

Jak natočit amatérský film | rady

Jak natočit amatérský film | rady

Jak natočit amatérský film | rady. V dnešní době nemusí být člověk žádný profesionál a mít kolem celý tým lidí, aby mohl natočit kvalitní film. Honí-li se Vám v hlavě myšlenka vlastního filmu, neváhejte a pusťte se do toho. Návod, jak natočit amatérský film, Vám v tom pomůže.

Diskuze k článku

Přidat komentář

lehky jako ze hodne lehky a skoro na nic: windows movie player
ja pouzivam Edius 6

Já to viděl a budete potřebovat hodně hnoje, zvratků, nechutných věcí a budete alespoň třikrát riskovat život! :D

ahoj, řeším tento problém taky. Jednoduše záleží na tom co to má z tvé vizi vypadnout.
Já řeším problém z kostýmy, protože moje vize je pouliční a o to horší, každý má něo jiné a jinou značku..problém...no jinak film ti vyjde různě ale to se nedá jen tak odhadnout musíš to vše naplánovat tak že ti vyjde rozpočet. Počítej ale stejně že min. takových 20.tisíc a to za předpokladu že máš všechno potřebný. pokud ne tak za každou blbost přidej 10.tisíc, to ať je to okoliv, třeba jen světlo, nakonec tato částka ti stejně vyjde. Totu radu mi dal dobrý kamarád a kupudivu ano měl pravdu,Ikdyž jsem to počítal jinak a levnějc bohužel nikdy to tak necodí a chybky se semtam bloudí tak asi tak

ahoj hledam partu na natačení filmu žanr triler kdo ma zájem at napiše film bude originalni s efekty

Ahoj, já bych doporučil začít s primitivním programem. Jmenuje se Windows Movie Maker. Je to s ním jednoduché. Ze začátku samozřejmě ne! Ale to se časem naučíte.
Ahoj

Naprosto jednoduše: bouchání dveří: přivaž k nim (třeba za kliku) vlasec a pak zatáhni....... Silueta: hadry na věšáku........ Prostě zkus trochu přemýšlet ;-)

Čau měl bych zájem se zůčastnit natáčení. Pokud je to pořád aktuální a hledáš herce. Jinak moje číslo na telefon je 608 548 773 .

Daniel Kovařík

pro začátek by měl mít každý krátký text potom ho pomalu prodlužovat a až se ho naučí tak teprve natáčet film jsem

dobrý den ohledně tohoto filmu by jsem dal něco jako hlucnou scenu se zombiekem napr.:by ho někdo střelil zombie by spdl na zem pak bych dal minutu ticha.Zombie by pak rychlostí blesku chitil střelce za nohu a kousnul ho

prosím odepište chtel bych vědět váš názor

Ahoj. S tímhle si moc starostí nedělej. Natášel jsem jeden internetový pořad a měl jsem stejný problém. Moje paměť není dokonalá :) Pokud bude třeba, klidně si před každou scénou projděte dialogy, nebo to natáčejte po několika jednoduchých větách. Vystříhat se dá všechno, takže nervozita být nemusí :) I kdybyste měli jednu scénu točit 5x aby to sedělo, tak se toho vůbec neboj. Takže hodně zdaru při natáčení a doufám, že Vás snímek někdy uvidím :)

Ahoj
možná už ti někdo poradil. Nejjednodušší cestou jak dosáhnout věrohodnosti zasahu z zbraně je koupit si tenhle efekt je volně k dostání a používá se i u profi filmu mám už tovyzkoušené. Krev se dá taky koupit dokonce je rozdělena podle zaměření tak se dodává v různých vatiantách.

Martin

Martinucsf (neověřeno) | Út, 02/26/2013 - 14:27

In reply to by josef šalanda (neověřeno)

Ahoj
Pokud člověk chce aby ten film byl opravdu zajímavý a divák neodešel po par vteřinách tak to náročné je. Není to jen o tom vzit kameru a jit něco natáčet. Musí se udělat spousta věcí okolo. Důležitý je námět a pak dobře napsanej scénář a to i v případě že natočíte jen 15 minutový film. Od toho se to odvíjí. Né každý nápad se dá zpracovat tak aby byl použit pro film. Další důležitou věcí je obsazení ideální je tam dát lidi co mají z hraním zkušenost o to je pak méně práce pro režiséra s vedením herců. Musíte vědět ve kterých lokalitách budete natáčet a v jaké doby. Filmová technika nemusí být zas až tak rozsáhlá. Udělat film se dá s základní technikou pokud nechcete speciální efekty apod. Cena za film se odvíjí vesměs od scénáře a náročnosti provedení. Můžete se vlézt do 20 000 ale taky do půl milionu to už je jen na vás. Tím že se něco natočí to nekončí. Dost práce se odvede v střižně kde se film poskládá do tvaru v jakým má být + se přidá hudba titulky, opraví se chyby. Práce je spousta záleží v jakém rozsahu chcete film natočit. Prdel to rozhodně moc není.

ano.určitě může ale musíš se ujistit že to nebude rozmazané.

Ahoj vím že už je to tady dloho tento inzerát ale měl bych zájem natáčet film a seženu plno lidí pokud bude potřeba. Ovzvi se. Bud na e-mail nebo na číslo 608 548 773

Perta (neověřeno) | St, 06/11/2014 - 17:26

ahoj chcemes kamaradi natocit film o zombikach a nevime jak se ten film bude jmenovat muze te mi poradit budem tocit v lese :)))) ;)) dekuju za odpoved

Jaroslav Svačina (neověřeno) | Ne, 04/05/2015 - 18:58

Ahoj, chtěl bych natočit nějaký film, nemůžu se ale rozhodnout zda Sci-FI, nebo nějaký jiný. Prosím poraďte.
Děkuji

Láďa (neověřeno) | Út, 01/01/2013 - 01:40

Chtělibysme s míma kámošema natočit film ale nevýme o čem. Neco z týdle doby abyjsme nemuseli tolik řešit kostýmy. Pokud Vás někoho něco napadne prosim napište

jakub liska (neověřeno) | Čt, 02/26/2015 - 12:36

čus mam vše co ste tam psaly akorát nevím si ze zvukem. dělám to v programu-sony vegas pro13

Okay (neověřeno) | Ne, 09/14/2014 - 10:58

Skvělý!! Chceme s kamarádama natočit pár filmů asi 8 a 3 z nich budou strašidelné ale všechny budou rodinné. Ten první je o scoobym doo ale já se nejvíc těším na film o třech čarodějkách nazvaný je "nesmrtelné sestry". Hraju tam třetí nejdůležitější roli a jsem scénárista. Nemáte nápad na létání na koštěti? Ádu/kámošku napadlo se zavěsit na nějaký pevný provaz ale na co ho zavěsit? Co si o tom myslíte vy? http://www.youtube.com/watch?v=gEYgyWC_BpM tohle tam budu zpívat a těším se na to!!! a v tom scooby doo hraju Velmu. Určitě se na nás příští rok přijdte podívat do kina! Fífa(Okay)

josef šalanda (neověřeno) | Po, 01/07/2013 - 20:20

hele zdár chtel bych s kamosama natocit film ale nejsem si jistej jestli to pude nenasel by se nekdo kdo by mi mohl poradit jestli je to spis prdel nebo starosti a hlavne na kolik takovej ´´film,, vyjde jako penez.

Jesse Kaye (neověřeno) | Pá, 08/07/2015 - 01:10

Ahoj, mam v planu natocit dva filmy, jednu komedii a jeden scifi horor. Pokud na nekdo zajem, tak prosim dejte vedet na jesse.kaye@yahoo.com a domluvime se. Nejlepe nekdo z okoli Prahy.

Pavel Šlesingr (neověřeno) | St, 01/29/2014 - 10:43

Ahojte chystame nataceni filmu na zpusob The Vampire Diaries (Upiri Deniky) a hledame nejake herce herecky do filmu pokud by mel nekdo zajem pro vice info napiste na nasi emailovou adresu thevampireworld@seznam.cz

Aelš (neověřeno) | Pá, 01/31/2014 - 11:13

Ahoj mám dotaz budu natáčet film, a potřboval bych radu který program sowtver zvolit pro natáčení efektu a složitějších scen pred zaleným platmen. na klíčování. aby měl co nejvíc efektu na výběr. kerý ma víc efektů Edius 6, pinnacle studio 17, nebo Edius neo 3. a hlavne aby byl co mozno nejvice prehledny a pokud mozno v čestině. Díky za radu vsem. Tymoty@centrum.cz

Aelš (neověřeno) | Pá, 01/31/2014 - 11:14

Jeste chci doplnit informaci za to bude 3D film. pokud napujde klíčováni na 3D tak bohužel 2D :-)

novacek (neověřeno) | So, 05/04/2013 - 23:15

Budu točit film a potřeboval bich 20 herců a 11 lidí v zákulisí.Jestli vám je nad 18 tak se hlaste na emailu:citkaa@seznam.cz

domino horecky (neověřeno) | So, 01/26/2013 - 00:16

chcem natočiť takú detektivku ale neviem najst program čo mi urobi efekt krve vistrel zbrane pls pomožtemi pište mi na e mail

vojtěch (neověřeno) | Út, 05/13/2014 - 14:30

ahoj potřebuju se zeptat na jednu věc,jak mam třeba udělat do svého filmu paranormal jevy? bouchaní dveří a tak nebo silueta za obrazem natáčím film z kámošem.takové paranormal activity díky za pomoc .

Johnny Cirik (neověřeno) | Čt, 02/18/2016 - 13:37

Dobrý den
Mám nachystaný projekt a začínám natáčet dokumenty. Jsem lovec hadů a krokodýlů a žiji v Austrálii. Zatím používám nové GoPro Hero 4 a pro natáčení pod vodou a vedlejších záběrů je velmi dostačující, ale samozřejmě jdu do velké profi kamery. Chtěl jsem se ale zeptat, jaký program na zpracování videí by jste mi doporučil. :)

John Tresler (neověřeno) | Po, 04/20/2015 - 12:59

Zdravím. scháním komparz pro natáčení scén z djského prostředí. tančící davy v klubu atd. v realných klubech jsme skoušeli natáčet ovšem ta kvalita zaběrů i zvuku je dost divoká. navíc jak již píšete v textu více hlav více ví a možná nám někdo poradí jak zvládnout dotáčky atd.. navíc máme problém se sehnáním slušných sponzorů.. to bude asi kámen úrazu všech teamu co amatersky natáčí..
díky za pomoc a ochotu těším se na vás na svém mailu.... jeste jednou mail : juandeoro@centrum.cz

anonym (neověřeno) | Út, 02/11/2014 - 11:51

Nevíte náhodou někdo jaký program na to střihání filmů... ???
A kdybych tocil na teblet či mobil slo by to dát taky do počítače??? ... :D
Děkuji za odpověď... :D

Dark Blood (neověřeno) | Čt, 10/13/2016 - 22:34

Zdravím , do našeho seriálu Dark Blood odvozeného od Upířích Deníků hledáme lidi, kteří by snámi chhtěli natáčet. Natáčíme už 1 rok. Jsme stále u první série.
Tady je odkaz na naši stránku https://www.facebook.com/Dark-blood-TVD-1528142090757781/
a kousek videa pouze s hudbou https://youtu.be/StuD-nYMbow
v případě zájmu napište na email. Budeme se těšit.
Lokalita : Olomouc, Praha, okolí

Prosim pomoc (neověřeno) | So, 11/24/2012 - 13:47

Nepoznate lahky program na uprávu videa?

dair (neověřeno) | Pá, 01/20/2012 - 15:27

No, tak doufám, že tyhle rady alespon trochu pomuzou, ted uz jen vymyslet tema ..:) snazim se dostat na FAMU, tak drzte pesti !!! :)

Režisér (neověřeno) | Po, 02/02/2015 - 11:12

muženbýt i místo kamery mobiil nebo tablet???

Monika (neověřeno) | Pá, 04/15/2016 - 20:10

Krátkometrážní...
Ano, mám v hlavě už skoro rok, myslím že skvělý, nápad na krátkometrážní film. Mám dokonce i sepsaný scénář, už jsem i s pár lidmi o něm mluvila. Jde o to, že nemám někoho, kdo by byl schopný film sestříhat. Prosím diskutující o radu, kde někoho takového sehnat a kde se dají sehnat levnější, ale dobré kamery. Pokud byste mimochodem měli někdo zájem zahrát si v jakéms takéms romantickém minifilmu s historickým podtextem a bydlíte na jižní Moravě, můžete se mi ozvat na email. Plánuju to spáchat v létě a víc hlav = víc nápadů.
monika.hrabakova@post.cz

Petr Zavacký (neověřeno) | Ne, 07/06/2014 - 22:07

Ahoj všem!
Nedávno jsem dokončil literární scénář pro krátkometrážní film, který chceme spolu s přáteli natočit. Jsme mladý kolektiv 21 -24 let. Máme už zařízeného kluka přes tvorbu hudby, co však sháníme je kameraman, respektive kdokoliv s pokročilejší zrcadlovkou nebo kamerou, nejlépe pak i externím směrovým mikrofonem. Scénář má 9 stran, tedy se bude jednat o snímek přibližné v délce 7-10 minut. Natáčení bude probíhat v Pardubicích a v kavárně v Lázních Bohdaneč, do níž máme přístup. Na technickém scénáři se již pracuje.

V případě zájmu mě prosím kontaktujte na email: p.zavacky@email.cz
nebo tel.: 730 542 476

Předem děkuji za odpověď.

nnn (neověřeno) | Po, 10/24/2016 - 21:36

my sme chceli so spolužiakmi natočiť horror ale nám to nevyšlo aj kôly postavám a tak.... bolo by to super no čo už

Jaromír Novák (neověřeno) | Út, 05/05/2015 - 23:50

Koupil jsem si docela pěkný a obsáhlý ebook na toto téma a hodně mi pomohl. petrspetla.cz/kniha/

JimmyBrendon (neověřeno) | So, 06/04/2016 - 15:46

Ahoj , snážím se natočit film . Jeto o příbě malého chlapce kterému zabili celou rodinu chce se pomstít ! ATD.......
Problém je ,že nemám moc herců ozvěte se (kdo by měl zájem)

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.