jaktak.cz

Jak na popraskaný jablečný závin

Jablečné záviny často praskají. Je to proto, že jablečná náplň obsahuje příliš vody.

Co je potřeba

strouhanka

máslo

mléko

Krok 1

Před pokládáním náplně posypeme těsto vrstvou strouhanky, která přebytečnou vlhkost nasákne.

Krok 2

Případně si lze pomoci i během pečení. V hrnečku ohřejeme trochu mléka a másla. Směsí pak pravidelně potíráme závin během pečení. Díky tomuto jednoduchému triku by měl závin držet a nepopraskat.

Krok 3

Jablka před plněním těsta můžeme nastrouhat a přebytečnou šťávu vymačkat. Tím bychom měli zabránit praskáním těsta při pečení.

Krok 4

Na jablečný závin používáme jablka moučnatá, která už nejsou příliš chutná na přímou spotřebu, protože jsou méně šťavnatá. 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-popraskany-jablecny-zavin.html