Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyplnit formulář pro sčítání lidu 2021

Jak vyplnit formulář pro sčítání lidu 2021

Znovu po deseti letech čeká Českou republiku sčítání lidu, domů a bytů. Už v roce 2011 existovala možnost vyplnit sčítací formulář elektronicky, nyní je online sčítání kladena ještě větší pozornost s cílem z něj vytvořit primární možnost. Jak se tedy sečíst online?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Ne stát, ale státní podnik Česká pošta, by se měl hodně stydět. Je to jeden velký b.o.r.d.e.l, i když objektivně nutno přiznat, že se to v poslední době začalo mírně zlepšovat. Každý z nás s tímto molochem bojuje dnes a denně. Generální se tam střídají jak na kolotoči a není to stejně nic moc platné...!! Když se zajištění sčítání svěřilo ČP, s.p., dal se podobný průběh předpokládat (i když to nebylo všude, ale těch míst, kde to neproběhlo OK je trochu moc).

Pokud odjíždíte do zahraničí a nebudete se moct sčítání účastnit, tak se Vás netýká.

no podle toho že dostanou hovno je taky stejně roznáší! Čekala jsem dané 4 hodiny a nikdo nepřišel, stejně tak moje známá, která je na mateřské se nedočkala a já za to potom mám být souzená, tak kde to jsme sakra??

U nás listonoška byla ale skuste si to sama pracovat tolik hodin denně!!Jsou jako otroci a nezmůžou s tím nic!To vedení pošty by mělo dostat přes držku!!Dneska dělat na poště to je za trest!!Dělala jsem na poště doručovatelku 6 let a už nikdy více!!!!Každej vidí jenom tu práci venku jak chodí ale nejhorší je příprava na poště, kde si musíte vše srovnat podle ulic peníze přepočítat a vše zapsat prostě blázinec a nikdy nevíte kdo omarodí a šup už vám přibyde další rajon nebo dva a nikoho nezajímá že máte dítě a že skončíte v 8 večer!!A teď jim naloží ještě sčítání lidu!!!!A že nepřijdou to proto že jim na poště špatně vyjeli papíry a oni musí chodit tam co jim dají i když si to nadiktovali jinak no prostě bordel!!!!!!!!!!

tak toho az se nedozijem,nedoziji se toho nase deti .a deti nasich deti bohuzel

jo,tak to se máte.Já jako prodavačka mám 8000kč a to jsem těžko sháněla po mateřské místo,protože všude jsou nastrčený důchodci,kteří mají 9000 a k tomu si ještě přivydělají.Bohužel do fabriky na šestou chodit nemůžu protože školka a družina mají až od 6.30.

NESKUTEČNÝ CHAOS A NEPOŘÁDEK PŘI OHLÁŠENÉ NÁVŠTĚVĚ NA PŘEDÁNÍ TISKOPISU NIKDO NEPŘIŠEL ČEKALI JSME TŘI HODINY PO TÝDNU JSEM NAVŠTÍVILA CENTRUM V OLOMOUCI KDE JSME ČEKALI DALŠÍ DVĚ HODINY VE FRONTĚ S DALŠÍMI LIDMI STÁT BY SE MĚL STYDĚT ZA TAK ŠPATOU ORGANIZACI A NEZÁJEM VUČI LIDEM DANĚ MUSÍME PLATIT TAK SE TAM NAHOŘE VZPAMATUJTE

Souhlasím, bydliště matky v době narození mi připadá trochu zbytečné, ale třeba celému sčítání jen nerozumím. Sčítat je potřeba, jen doufám, že jim všechny ty údaje opravdu k něčemu budou a nedojde k jejich zneužití. Trochu mě děsí výdaje za sčítání, kdyby předem přemýšleli o tom, kolik lidí má přístup k internetu a chce se sčítat tímto způsobem, hodně by se ušetřilo.

ZDRAVÍM.přeně tak .Dobře teda vyplním jen záklaadní údaje a víc ne,co se stane ,myslíte,že se někdo bude obtěžovat dohledávat pravdivosti údajů.jsem ted víc než rok nezaměstnaná po téměř 20 letech práce,nedostávám nic ani přídavky jelikož druh má příjem 11000 a minimum tříčlenné rodiny je 74000.složenky nájem inkaso a holka roste a chodí do 2třídy takže od vyplaty k vyplatě.Mám exekuci jelikož mi nezbyvá na to plati pujčku,kterou jsem si vzala před lety a nepočítal stím,že přijdu o práci.Ale oto nejde.MAJÍ VŮBEC PRÁVO VYHROŽOVAT POKUTOU 10000 ZA NEODEVZDÁNÍ FORMULÁŘE.to je vysměch,a co bezdomovci,kteří to nevyplní to je pozavírají.máte pravdu komu to pomůže mně osobně určitě ne.tak zatím čus

Vážení,

až si přestanou "papaláši" ve svých úřadech každým rokem budovat nové koupelny, kupovat nová auta a přestanou si dělat z jejich úřadů cestovní kanceláře, až se sníží byrokratický aparát na úřadech, až začnou soudy fungovat, až se úřady změní ve výkonné složky a budou tu pro lidi anikoliv pro perzekuci, možná potom budu ochoten vykazovat občanskou poslušnost.
Do té doby se mnou nemohou počítat.

Máte doma záchod splachovací? Topíte dřevem a bydlíte ve třetím patře? Tak to jsem úplně bez sebe, jelikož sociální dávky ruší, podporu v nezaměstnanodsti ponižují, atd. To jsem zvědav, jaký smysl to má, když to nikomu nepomůže, stojí to velké prachy. Sečtená nepřesná čísla se jednou přečtou a založí do šuplíku. Jaký to má smysl, aby zjistili, že doma jíte hustou polévku, tak musí zvednou daně, jsme tlustí a tak potřebujeme jíst polevku řidkou.

Plně souhlasím, táto zkorumpovaná republika v čele se svazákem Nečasem a jeho poskoky, si plně zaslouží takový konec jak byl proveden s Čaučeskem a jeho ženou v Rumunsku. Za dvacet let činnosti, by tak měl skončit i Havel a celá Charta 77. Zdravím IV. odboj!

Já ten přiblblý formulář sice vyplním, stát si však spoustu potřebných údajů může sám doplnit. Pokud nemá relevantní údaje, je to jeho neschopnost. A jak dlouho a čím cestuji do práce, to nepatří do sčítání lidu. Jezdím autem. Pokud by byla doprava schopná, jezdím hromadnou dopravou. Protože se ale tento stát chová tak, jak se chová, arogantně, asociálně, jsem nucen jezdit autem. Ale takové potrhlé vlezdoprdélkovství této akci, supernádherné zdůvodńování, proč to nesabotovat, to je kousek. Blahopřeji k úspěchu.

Opravdu je to vrchol,
at si sčtou jestli bydlíme doma 3 nebo 4 ,a tím to končí!! SČÍTÁNÍ LIDU a co ty majetky,rodinné údaje..ani ho.vno,klidně se soudit budu ....

To jsi opravdu na velkém omylu, každý člověk nemá Pc ani internet .
Jsou lidi co vydělávají 8 tis měsíčně a z čeho by to asi platili ?
Nebo důchodci, studenti, děti apd.

Ty taky míchaš průmerný důchod z minimální mzdou a to je tá blbost dnešný důchodci celí život platili dane a jestli pamatuješ do práce se muselo-paragraf,príživnictví...Aže politici přesovají peníze na dálnice a jiné potřebnosti s kterých mají úplatky,tak se zamysli poroč média poslední dobou vrážejí klín medzi generace,důchodci-a pracovne činný!Apropo na deti bereš ješte výživné to jsi nezapočítal!

A jak by jste nazval institut DPH? NENÍ to nástroj na pohyby s cenovou hladinou každej ale každej komodity včetne služeb!

Opravdu jsem se u Vašeho kometáře celke pobavil.Co se týče silnic a dopravy tak to je docela hezké,že si myslíte,že bude někdy líp.Pan ebíBárta má jistě úplně jiné potřeby co by řešil.Jeho silnice nezajímají,protože jak známo řidičák nemá a asi jen proto má zapotřebí řešit jiné věci jako jsou třeba nevěry ostatních politiků,které jsou zřejmě důležitější než cokoli jiného.Já osobně od něj neočekávám nic a ba i věřím,že veškerá osobní data lidí je schopen zneužívat pro své potřeby.

Černé skládky byly,jsou a budou.Stejně se úklid zaplatí z daní poplatníků a ne z nějakých fondů,které asi vytvářejí peníze sami.A co si lidé pořídí určitě nesouvisí s vyplňováním potupných papírů.A že bych od státu byl podporován???Opravdu záchvat smíchu mi neminul....

Závěrem jen podotknu,že opravdu pracuju skoro pořád a nemám čas na nějaké skopičiny k pobavení našich rádoby politiků.Iluze o lepším životě v "Česku" jak se zde hanlivě s oblibou říká Čechám mi už dávno opustili tak bych se nerad počítal do řad zde.gener.ovaných oslíčků otřes se..

dogu pust ale odnese to člověk který to dělá jen proto aby nepřišel opráci a s donucení vždyt to přebírat e vyplnovat nemusíš

Ahoj, dožene se prdlajs, aspoň né zdražováním DPH, tento stav v ekonomice se už dotýká každého.Ono to je zase vše v lidech, včetně ekonom.krize. Jde oto kolik má pdnikatel svobody a každý jedinec v národě. Nesmíme mít v hlavě principy totalitního režimu, dobrý vztah ke společnému majetku nás neučil, jako ke slušnosti a toleranci. Cizí peníze se vydávají jinak než vlastní.
Do vedení státu má jít člověk, který je bohatý, tedy umí hospodařit se svými penězi, a né s myšlenou chudáka s paneláku, který si jde nahrabat.
Bůch s námi.
Pitri

Jiří Jaroš (neověřeno) | Út, 03/22/2011 - 13:51

In reply to by P.Petrovič (neověřeno)

S první a poslední částí Vašeho zcela souhlasím.Mě tak "neirituje",že poskytnu nějaké informace,ale to,že je to na rozdíl od minulých sčítání zcela adresné. Čili ne že např. třetina občanů jezdí do práce autem z Kolína do Prahy,ale konkrétně Vy.Musíte totiž dát k dispozici své osobní údaje(rodné č.,adresu).A to mě štve,že stát(úředník)chce vědět co at která konkrétní osoba má,co dělá,atd.

Tymešová (neověřeno) | Út, 03/22/2011 - 18:11

In reply to by Nepřihlášený (neověřeno)

Souhlasím a nejsem asi sama je nás 90% z celého obyvatelstva, opravdu napováženou.

vážený (á) nezasedáte náhodou ve vládě ,tam mají takové hovězí nápady

No to je ale hezká pohádka. Jen škoda že nemáte pravdu pane a měl by jste se rychle probudit. To co se tu děje , už se nedá nazvat bordelem ale něčím horším. Mimochodem silnice se plánují 30let a co vybudovali?! Já vám to řeknu PRD , tak je to pane. Na celý formulář jim kašlu.

Máte pravdu, že stát potřebuje informace. Když za totality tzv. sčítali, potřebovali vědět kolik je volných bytů a zda mají stavět nové, jestli máme televizory a ledničky a jak si vlastně žijeme, ale dneska to naši vládu-stát vůbec nezajímá, každý se má přece starat sám o sebe a kdo se snaží tak si prý vydělá na vše a v obchodech je všeho víc (zvlášť blbostí) než můžeme potřebovat. Tak se nezlobte když je mi to sčítání divné. jaký je provoz na cestách na to se stačí podívat venku a není třeba na to sčítání. Když to takhle půjde dál , tak stejně půlka národa bude nezaměstnaná a bude sedět doma a ta druhá ji bude obcházet a nabízet různé produkty ,které byly do naší země dovezeny protože u nás se už nic vyrábět nebude. To je tak vše co jsem k tomu měl.

Ano, v dnešní době je málokdo, kdo nemá počítač. My máme doma 3 vč. internetu. Ale před 10 lety? To u nás doma nebyl ani 1 ... a v tom já vidím důvod, proč se teď má uvádět počítač...aby se zjistilo, jak se to změnilo oproti době před 10 lety...a co, že ho uvedu...stejně se po ukončení sčítání budou data anonimizovat, takže nikdo zpětně nezjistí, že zrovna já konkrétně mám doma počítač s internetem, takže mě to vůbec netrápí :)

stejně pak budou údaje anonymizovány, tak jaképak soukromí...já Vás nechápu, stejně zpětně pak nikdo nedohledá že zrovna Vy jste vyplnil to či ono...a za to Vám opravdu ta pokuta stojí...mě teda ne

prosím Vás a jak tahle Vaše modlitba (i když s jejím obsahem až na poslední větu zcela souhlasím :D) souvisí se sčítáním...sčítání si nevymyslela současná až pomalu neschopná vláda, ale sčítání je celosvětové...to, že to česká počta kapánek nestíhá, to je jiná věc...ale když se od toho odprostíme, tak je sčítání dobrá a užitečná věc :)

částečně souhlasím...ale sčítání nemá s vládou nic společného ...

jo, tak to budete...a nakonec ze své kapsy zacvakáte až 10000,- to Vám opravdu stojí za to??? uvědomte si, že ty údaje ukáží obecný přehled o tom, jak to u nás teď vypadá, jak se to změnilo oproti situaci před 10 lety...Vy opravdu nevíte, že pak budou údaje anonymizovány??? nikdo zpětně nedohledá, že zrovna Vy jste vyplnil to či ono...

Přesně tak hovadina která stojí mraky peněz a leze lidem do soukromí. Ať s tím jdou .......

UZ JSEM TO TADY PSAL ANO ME JE TECH POSTAKU LITO ZE NOSI POSTU A DELAJI OD NEVIDIM DO NEVIDIM ALE JE TO NA PRD STEJNE KOMISARI NECHODI KE ME NEPRISLI K RODICUM TAKY NE A DNES MAJI PRIJIT KE KAMOSOVI ALE MOC TOMU NEVERI JAK RIKAM SCITANI JE NA NIC AT SE MRKNOU NA MATRIKU TAM JSEM UZ HLASENY 40 LET

Tak co hrotíš? Píšeš že to nikdo nedohledá tak jak ti můžou dát pokutu???

Adresa trvalého bydliště slouží pouze jako pomůcka pro distribuci sčítacích formulářů. Není ale podmínkou pro sečtení osoby, ani není třeba, aby se osoba na adrese svého trvalého bydliště zdržovala. Každá osoba pobývající na území České republiky by měla být sečtena tam, kde se bude v rozhodný okamžik nacházet nebo kde fakticky bydlí (bez ohledu na evidenční, tedy trvalé bydliště). Sčítací komisař trvalé bydliště nekontroluje ani nezjišťuje. V případě, kdy máte hlášené trvalé bydliště na obecním úřadu, budete tedy sečten v místě, kde Váš sčítací komisař zastihne.

myslíš ty deb.le, že ty pošťačky zato můžou,ta doga by se ti měla zakousnut do prdele

docela chytrý keci,ale vždyť je jim jedno kolik lídí jezdí autobusem nebo vlakem,zruší je stejně, na lidech jim nezáleží

Souhlasím s Vámi, pošta dělá z lidí otroky, žena dělá na poště a spí 4 hodiny denně,a ještě musí poslouchat řeči blbců, kteří řvou jak nic vyplňovat nebudou a nakonec si jdou stěžovat že nemají formuláře..

Při minulém sčítání se k cigánské národnosti přohlásilo 11 800 "osob".
Statistický úřad ale napsal, že odhadem je jich 150 000 až 300 000 kusů.
Tak že, na základě získaných dat stát zjistí, o kolik je třeba zvednout daně, proto že se v posledním sčítání někdo kopnul a teď pro ubohé a pořebné nejsou "LOVE"!

sám jsi asiciál sociále :-D
já teda 10tis navíc po kapsách nenosim a s mým štěstím by se na mě přišlo a pokuta by mě neminula. Takže - sčítáš-sčítám-sčítáme :-)

Záleží Majko také na tom, z čeho tedy žijete. Jako nezaměstnaní se označí všechny osoby 15leté a starší, které v rozhodný okamžik sčítání jsou bez práce, hledají aktivně práci a jsou připraveny k okamžitému nástupu do práce. U dálkového studia podle mého názoru nemáte statut studenta.

Netuším, kým myslíte těmi nahoře, nicméně povinnost vyplnit sčítací formuláře mají všichni občané ČR bez rozdílu.

jsem mimo svůj byt v osobním vlasnictví a mám k dispozicí bytový list na něm je jiné město než ve kterém mám byt v osob.vlasnit.

Cha cha cha. Citui: "protože odmítám, aby stát plýtval penězi tam, kde to není třeba, a pak chyběly peníze jinde, kde jsou potřeba" já taky odmítám, proto jim na to se..

Další zajímavé články

Jak napsat úřední dopis - vzor
Jak napsat úřední dopis - vzor
Jak se má psát úřední dopis? Napsat formální úřední dopis se učí už na základní škole, potažmo na střední. Když má člověk smůlu, může si ho vytáhnout…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.