Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bez námahy vyfouknout velikonoční vajíčko

Jak bez námahy vyfouknout velikonoční vajíčko

Vyfukování vajíček patří v domácnosti k velmi neoblíbeným činnostem. Obvykle jím bývá pověřena hlava rodiny, která za neustálého remcání obvykle vyprázdní dva až tři kousky a poté se dožaduje svačinky na posilněnou. Vyfukování jednoho plata vajec se tak může protáhnout na celé odpoledne. Stačí ovšem znát pár jednoduchých triků a vyfukování vajíček zvládnou snadno i třeba čtyřleté děti (osobně vyzkoušeno).

Diskuze k článku

Přidat komentář

vyfukuji vajíčka pomocí injekční stříkačky, ovšem bez jehly ( 12 ml B/BRAUN injekt ). a jde to velice dobře, bez námahy, ale musí se s citem.

tubas: To máte určitě pravdu. Bohužel se mi nikdo nepovedlo přemluvit, aby mi vyfukovačku vyrobil. Tak snad se podaří toto téma zpracovat napřesrok ;-)

tubas (neověřeno) | St, 03/16/2011 - 22:21

Já mám ty vyfukovačky tři, tak bych se mohl podělit.

notburga | Čt, 03/17/2011 - 22:35

Tubas: Díky moc za nabídku, ale příští rok už snad ukecám manžílka. ať to mám i pěkně s fotkami a postupem výroby. Letos už vajíčka vyfoukaná mám, začal jsem s tím už koncem ledna :-)

Nepřihlášený (neověřeno) | Út, 02/15/2011 - 17:28

Vyfukování vajíčka snad zná každý, ale jediná pointa je v tom, že se špejlí nebo parátkem prorazí blanka, která drží celý obsah vajíčka. A tady jste mimo. Nikoliv obal žloutku, jak uvádíte, ale bílku. Vždyť taky, když loupeme vajíčko na tvrdo, tak musíte sloupnout blanku, která je na bílku, někdy zůstane na stěně skořápky.
Obal kolem žloutku je slabounký a nepatrný. Tam ten problém není.

Mamulka (neověřeno) | Út, 03/29/2011 - 19:32

Promíchání vnitřku vajíčka jehlou na špízy rozhodne pomůže.

Posílám vám odkazy na dvě vyfukovačky, které se dají koupit v zahraničí v obchodech a našla jsem je na iternetu. Třeba vám pomohou s výrobou jednodušší vyfukovačky. Pokud budete mít cestu do Polska, tak tam nějaké určitě prodávají.

Tuto mám odzkoušenou, na iternetu je teď bohužel vyprodaná:
http://www.polartcenter.com/Aunt_Marge_s_Egg_Blower_p/9030051.htm

Tuto neznám, ale hodnocení jsou na ni pozitivní:
http://www.hearthsong.com/product.asp?pcode=1089&cm%5Fmmc=Tagged%2D%5F%…

notburga | St, 02/16/2011 - 09:22

No, s tím vyfukováním musím polemizovat. Hodně mých kamarádek před Velikonocemi složitě uplácí manžílky a hrozně se diví, že já si to dělám sama. A když jsem tuhle před babičkami pronesla, že můj čtyřletý synek vyfukuje vajíčka úplně sám, málem je trefil šlak. Někdo ví a kdo neví, může si přečíst.
Jak to teď po sobě čtu, zjišťuji, že je tam opravdu překlep, pokusím se opravit. Děkuji za upozornění :-)

Další zajímavé články

Jak vyrobit vyškrabávané kraslice
Jak vyrobit vyškrabávané kraslice
Technika vyškrabávání kraslic pochází ze Slovácka. Nejčastěji se používají černo-bílé vzory, které se o skořápky vyškrabávají jemným pilníkem. Chce to…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.